Perjantai 29.03.2024
Nimipäivät: Jouni, Joni, Joonas, Joona, Jonne

Tuuli:

Olli Miettinen ja naisseniorit hyvässä vauhdissa Hauholla

576_600x847Tawast Cycling Clubin (TCC) Olli Miettisen innostus triathloniin syttyi viime vuonna Hauholla ja keskiviikkona mies otti tavoitteensa mukaisesti voiton Jokamiestriathlonin miesten sarjassa. Voittoaika 30.18 on kovin mitä Hauholla on vuonna 2013 tehdyn pyöräilyosuuden pidentämisen jälkeen kirjattu. Toiseksi sijoittunut Erwin Borremans jäi Miettiselle 15 sekuntia. Naisten sarjan voitti Tytti Kirvesmies.

Miettinen lähti pyöräilyosuudelle parinkymmenen sekunnin takamatkalta kärkeen nähden mutta lähti juoksuun parikymmentä sekuntia muita edellä.

– Pyöräilyssä kärkiletka oli koossa kolmen kilometrin kohdalla. Sen jälkeen vedimme tasapuolisesti kunnes kuuden kilometrin kohdalla huomasin, että seuraavaan on yli viiden metrin väli. Riskillä laitoin kaikki peliin ja sain haluamani eron juoksuosuutta varten, Miettinen kertoi.

Juoksuosuuden nousuvoittoisella alkutaipaleella oli silti edessä lisää taistelua.

– Juoksussa tuli alkuun pohjekramppeja mutta ajattelin, että juostaan vain niin pitkään kuin pystyy. Onneksi olen parin viime vuoden aikana pystynyt urheilemaan vaikka jalat kramppaavat. Juoksussa vasta viimeinen kilometri oli tosi hyvä.

Olli Miettisestä tuli ensimmäinen TCC:tä edustava miesten yleisen sarjan voittaja vuodesta 2003 kisatussa Hauhon Jokamiestriathlonissa. Loppukauden päätavoitteeksen hän on asettanut syyskuun alussa käytävät maastotriathlonin SM-kisat.

hauho2

Voittajat saivat ansaitut aplodit, mutta tapahtuman luonteelle ehkä sopivasti kovimmat hurraukset herätti jo lähdössä tieto siitä, että vuodesta 2003 asti jokaiseen Jokamiestriathloniin osallistunut Markku Viinikka oli mukana tänäkin vuonna.

Tapahtuman rento tunnelma pääsee ujuttautumaan myös kovimpien kisaajien korvien väliin.

– Tämä kisa tulee aina olemaan erilainen minulle kuin muut, koska täällä viime vuonna innostuin lajista. Fiilis oli huikea ja toivottavasti pääsen kisaamaan täällä vielä monena vuonna, sanoi Olli Miettinen.

– Tuskin missään muualla kuin täällä olisin saanut mieleeni kokeilla lajia, osallistumiskynnys on niin matala, hän jatkoi.

Miesten sarjassa TCC:n Samu Sippola ja Antti Luukkanen tulivat maaliin peräkkäisillä sijoilla 12. ja 13. Naisten sarjassa Marja Rantanen oli viides ja Elina Honkavuori seitsemäs.

N50-sarjassa Minna Sivunen oli ykkönen ja lähellä sarjavoittoa TCC:läisistä oli myös Mia Koskinen sarjassa N40. Tuloksena oli sarjan kakkostila kaksi sekuntia voittajan takana. Oman sarjan nopein juoksu ja pyöräily eivät riittäneet aivan voittoon asti, ja Koskista jäi harmittamaan vaihto uinnista pyöräilyyn.

– Tosi hyvin meni muuten, paitsi eka vaihto meni liian hitaasti.

Pinja Kourula oli sarjan N14 kolmonen, Petri Virjo oli M40-sarjan neljäs, Arto Mutanen saman sarjan kuudes ja Kai Kourula kahdeksas.