Lauantai 20.04.2024
Nimipäivät: Lauha, Nella

Tuuli:
 

Harjoittelu Lepaan Savipajalla kannatti, sanoo muotoilun opiskelija

Hämeen Ammattikorkeakoulun opiskelija Mira Karhu on viettänyt Lepaan Savipajalla opettavaisen kymmenen viikon harjoittelujakson.

– Olen oppinut uusia tekniikoita ja osaamiseni on laajentunut, pääaineenaan muotoilua opiskeleva Mira sanoo.

Sivuaineenaan lasia ja keramiikkaa opiskeleva Mira kertoo, että opintojen alkupuolella ohjelmassa oli muutamia käytännön muotoilukursseja.

Mira Karhu on työharjoittelujaksollaan tehnyt Lepaan Savipajalle myyntiin päätyviä tuotteita.

Mira Karhu on työharjoittelujaksollaan tehnyt Lepaan Savipajalle myyntiin päätyviä tuotteita.

– Pääideana muotoilun koulutusohjelmassa kuitenkin on oppia suunnittelijaksi eli opiskelu on ollut oikeastaan sitä teoriapainotteisempaa mitä pidemmälle olemme päässeet.

Harjoittelupaikkaansa Mira osasi kysyä Lepaan Savipajalta etsittyään mahdollisia paikkoja netistä. Yrittäjä Erkki Hyttisen vastaus harjoittelupaikkakysymykseen oli myöntävä. Pitkähkö harjoittelu, taitava harjoittelija ja alan osaava opastaja ovat osoittautuneet toimivaksi yhdistelmäksi.

– Aikaisemmin meillä on ollut harjoittelijoita vain viikon kestäneissä harjoitteluissa, eikä siinä ajassa ehdi oikeastaan opastaa mitään. Meillä täytyy osata valmistaa tuotteita myös myyntiin ja siinä mielessä Mira on ollut meille onnenpotku, kiittelee Hyttinen.

Yrittäjä Erkki Hyttisen taidonnäyte, moottoripyörän renkaaseen nuotion kyhännyt prätkäpariskunta.

Yrittäjä Erkki Hyttisen taidonnäyte, moottoripyörän renkaaseen nuotion kyhännyt prätkäpariskunta.

Kädentaitojen harjaantumisen lisäksi harjoittelu pienyrityksessä antaa näkemystä työelämään yleensäkin. Yrittäjyys on muotoilijoillekin varsin todennäköinen väylä työllistyä.

– Siihen meitä on valmistettu, että jos haluat työllistyä, niin se tapahtuu toedennäköisimmin oman yrityksen kautta. Pirunmoisella tuurilla voi johonkin palkkatyöhön päästä, sanoo Mira.

Erkki Hyttinen sanoo odottavansa tulevasta joulusesongista Savipajalle samantyyppistä kuin aiemminkin.

Käytännön tekeminen on opettanut harjoittelun uutta, kiittelee Mira Karhu.

Käytännön tekeminen on opettanut harjoittelun aikana uutta, kiittelee Mira Karhu.

– Oman myymälän lisäksi töitämme on myynnissä Kiipulan pop up -myymälässä Tavastilassa ja Kankaisten Marjatilan Joulupuodissa.

Joulukaupan huipennus Lepaalla on perinteisesti viinitilan ja savipajan yhteiset joulumarkkinat. Tapahtuma järjestetään 10. ja 11. päivänä joulukuuta.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.