Keskiviikko 21.11.2018
Nimipäivät: Hilma
Hämeenlinna
Selkeää
-1°C
Tuuli: 1 m/s P
 

Hattulalaisen taiteilija Ismo Hyvärisen näyttely avautuu tammikuussa Söderkullassa

Näkymä Ismo Hyvärisen työhuoneelta.

Gumbostrand Konst & Formissa avautuu tammikuussa kuvataiteilija Ismo Hyvärisen yksityisnäyttely Maailma tapahtuu toisaalla. Hyvärinen näyttää vahvoissa tunnelmallisissa maalauksissaan, miltä nykymaailma tuntuu.

– Koen olevani sielunsukulainen tarinankertojille romantiikan aikakaudelta, jolloin tunteen merkitys taiteessa oli korostunut, Hyvärinen kertoo.

– Aika jossa elämme on outo ja kuorrutettu erilaisilla uhka-viritelmillä ja turhilla lupauksilla. Maalaaminen merkitsee minulle visuaalista ja filosofista vuoropuhelua ympärilläni olevien kanssa.

Ismo Hyvärinen on herkkä aistimaan ja näkee tunnelmat ja ilmassa leijuvat ristiriidat väreinä. Nykyajan uhat näyttäytyvät teoksissa tummina, synkkinä sävyinä, mutta vastapainona on valo ja toive inhimillisemmästä.

Ismo Hyvärinen (synt. 1962) asuu Hattulassa ja työskentelee Hämeenlinnan Taidekasarmilla. Hän on valmistunut valokuvaajaksi Lahden muotoiluinstituutista 1992. Taidemaalariksi hän valmistui 2001 Vapaasta Taidekoulusta.

Tämän jälkeen hän on työskentelynsä ohessa täydentänyt opintojaan Lahden Taideinstituutissa ja Saimaan ammattikorkeakoulussa. Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä Ismo Hyvärinen piti vuonna 1992 Helsingissä galleria Finnfotossa. Siitä lähtien hän on osallistunut aktiivisesti näyttelyihin sekä kotimaassa että ulkomailla.

Vuonna 2016 hänen teoksiaan oli esillä Helsingissä, Hämeenlinnassa, New Yorkissa ja Berliinissä. Viimeisin yksityisnäyttely oli Tukholmassa marraskuussa 2017. Hyvärisen teoksia on muun muassa Oulun taidemuseon ja Valtion taidekokoelmissa.

ISMO HYVÄRINEN: MAAILMA TAPAHTUU TOISAALLA 19.1.–18.3.2018, Gumbostrand Konst & Form, Söderkulla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.