Perjantai 29.03.2024
Nimipäivät: Jouni, Joni, Joonas, Joona, Jonne

Tuuli:
 

Hattulan Teatteri harjoittelee kevään näytelmäänsä – Anniina Latvalan ohjauksessa tehdään Äkkilähtö Tallinnaan

Parolan Nurtsin – tai Vanhan Meijerin – vintillä valmistaudutaan sunnuntaina harjoittelemaan Äkkilähtöä Tallinnaan. Hattulan Teatterin vuoden 2019 näytelmä on Markku Hyvösen käsikirjoitus ja näytelmän ohjaa Anniina Latvala.

Veikko Pulli lähetti minulle muutaman näytelmän luettavaksi ja tämän nähtyäni tuli heti tunne, että tämä sopii ehdottomasti tälle porukalle. Sen verran pitkä historia on tämän porukan kanssa, että tiesin tässä olevan sopivasti huumoria, Latvala kertoo.

Anniina Latvala ohjaa maaliskuun 24. päivänä ensi-iltansa saavan näytelmän Äkkilähtö Tallinnaan. Näytelmässä nähdään muun muassa Veikko Pulli.

Näyttelijöitä mukana on Anniinan lisäksi 15 eli Hattulan Teatterin näytelmille tyypillinen määrä.

– Näyttelijäkaartissa on tapahtunut pieniä muutoksia, mutta käsikirjoitusta lukiessa näin jo, kuka sopii mihinkin rooliin, Anniina Latvala sanoo.

Anniina on ollut mukana Hattulan Teatterissa ja sen edeltäjässä Hattulan Harrastajateatterissa vuodesta 1999 alkaen ja näyttämöllä vuodesta 2000. Äkkilähtö Tallinnaan on hänen kolmas ohjauksensa Hattulan Teatterille.

– Yhden näytelmän ohjasin yksin ja toisen yhdessä Veikko Pullin kanssa.

Latvalalla on tulevan näytelmän suhteen monta rautaa tulessa, sillä hän huolehtii myös lavastuksesta ja puvustuksesta. Intohimoa teatteria kohtaan kuvannee myös se, että kuusilapsisen perheen äidin Anniinan kuopus on vasta kuukauden ikäinen.

Ohjaajan kanssa kuvaan järjestäytyivät Hattulan Teatterin näyttelijät Tiia Tuomaala, Keijo Laine (ylh. oik.), Harry Ojala (alh. vas.) ja Mikko Viljanen.

Latvala on asunut asunut Hattulassa 12 vuotta mutta asuu nykyisin Tervakoskella.

– Töissä olen Parolan S-Marketin kassalla, joskin lasten takia minua ei siellä ole juuri näkynyt.

Hattulan Teatterin lisäksi Anniina Latvala on ollut mukana Hauhon Kesäteatterissa vuodesta 2007 lähtien.

Äkkilähtö Tallinnaan on Latvalalle 20. näytelmä Hattulan Teatterissa. Näytelmä valittiin loppukesällä 2018 ja harjoitukset käynnistyivät elo–syyskuun vaihteessa.

– Läpimenotreenejä oli jo marraskuussa. Ensi-ilta mukaan lukien näytäntöjä tulee taas olemaan kuusi, Anniina Latvala kertoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.