Perjantai 19.04.2024
Nimipäivät: Pilvi, Pälvi

Tuuli:
 

“Hyvä mieli tulee, jos vähänkään pystyy tuottamaan toisille iloa”

Liisa Hänninen on harrastanut pianonsoittoa jo 27 vuotta.

Liisa Hännisen sormet liikkuvat pianon koskettimilla ja jouluiset sävelet täyttävät saattohoitoon erikoistuneen Koivikko-kodin huoneet. Hattulassa kirjoilla oleva hämeenlinnalainen Hänninen on yksi Koivikko-kodissa vierailevista vapaaehtoisista.

– Olen käynyt täällä syksystä alkaen soittamassa kerran kuukaudessa. Tästä saa hyvän mielen ja tykkään soittamisesta. Täällä myös tapaa uusia ihmisiä ja on hienoa, jos vähänkään pystyy tuottamaan toisille iloa, sanoo Hänninen.

Pianonsoittoa Liisa Hänninen on harrastanut 8-vuotiaasta asti. Hän kävi läpi kaiken kotikunnassaan Hattulassa tarjolla olleen koulutuksen ja on sen jälkeen soittanut vain omaksi ilokseen.

– Hämeenlinnan pääterveysasemalla olen käynyt soittamassa joululauluja vuodesta 2008 asti, jolloin mummini joutui sairaalaan. Kysyin, saisiko soitella joululauluja ja nyt vierailen jouluisin kolmella sairaalan osastolla.

Liisa Hänninen musisoi Koivikko-kodissa kerran kuukaudessa.

Koivikko-kotiin Liisa löysi nähtyään lehdessä ilmoituksen, jossa haettiin vapaaehtoisia.

– Pystyn olemaan täällä tunnin kuukaudessa, siinä ehtii soittamaan jo kirjavasti kappaleita.

Liisan omia joulun suosikkikappaleita ovat Lumiukko, Tulkoon joulu ja Heinillä härkien kaukalon.

Saattohoitokodissa asuu ihmisiä jotka ovat lähdössä pois tästä maailmasta eli sairastavat parantumatonta sairautta, joten salin sijaan asukkaat kuulevat soiton huoneissaan.

– Moni muu tekee täällä vapaaehtoistyötä enemmänkin, mutta haastan jokaisen miettimään, mitä vapaaehtoistyötä he voisivat tehdä.

Sattulasta kotoisin oleva Liisa Hänninen viettää oman joulunsa perinteisesti synnyinmaisemissaan jonne myös perheen muut sisarukset saapuvat. Hautausmaakäynnin ohella ohjelmaan kuuluu joulukirkko, joulupuuro, joulusauna ja tietysti joulupukin vierailu.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.