Sunnuntai 20.01.2019
Nimipäivät: Sebastian
Hämeenlinna
Selkeää
-13°C
Tuuli: 2 m/s P
 

Kansainvälisen tason palkintosadetta

Eversti Kari Nisula vastaanotti Panssariprikaatille myönnetyn kulttuuritekotunnustuksen.

Hattulan vuoden 2017 urheilu- ja kulttuuritekopalkinnot jaettiin tiistaina Juteinikeskuksella. Kulttuuritekopalkinto myönnettiin Panssariprikaatille.

– Tämä on huomionosoitus pitkästä, pitkästä yhteistyöstä ja osoitus siitä, että Puolustusvoimat voi olla lähellä muuta yhteiskuntaa. Päämäärämme ovat yhteiset urheilun ja kulttuurin saralla, prikaatinkomentaja, eversti Kari Nisula kiitteli.

Vuoden miesurheilijana palkittiin parhaillaan varusmiespalvelustaan suorittava endurokuljettaja Antti Ahtila. Vasta 19-vuotias Ahtila säväytti kauden aikana sekä enduron että crosscountryn puolella. Kauden tähtihetkeksi hän itse nosti kolmannen sijan Päijänteen ympäriajon MM-osakilpailusta.

HML Moottorikerhoa edustava Antti Ahtila ajaa ensi kaudella sekä nuorten luokassa 125-kuutioisella 2-tahtipyörällä että yleisessä luokassa 250-kuutioisella 4-tahtipyörällä.

– Moottoriurheilun olen aloittanut kolmevuotiaana mönkijällä ja neljävuotiaana moottoripyörällä, Ahtila kertoi.

Panssariprikaatissa palveleva Ahtila on kesäkuussa päättyvän varusmiespalveluksensa aikana päässyt tekemään samat treenit kuin olisi tehnyt siviilissäkin.

– Ensi kaudella ajan sekä aikuisten luokkaa isommalla pyörällä että 20-vuotiaiden luokkaa 125-kuutioisella kaksitahtipyörällä.

Antti Linnaketo tähtää Jari Huttusen kartturina WRC2-luokan maailmanmestaruuteen.

Pitkästä palkittujen miesurheilijoiden listasta löytyy myös erityisstipendin saanut rallikartturi Antti Linnaketo, joka päättyneellä kaudella Jari Huttusen kartturina saavutti kisamenestystä, mutta vieläkin tärkeämpänä tallisopimuksen Hyundaille WRC2-luokan MM-sarjaan.

– Tavoite viime kaudella oli Euroopan mestaruus. Vaikka se ei toteutunut, tallisopimus takasi ettei jäänyt harmittamaan. Kilpaa kun ajetaan, niin aina voittaa pitää, joten ensi kauden tavoitteemme on MM WRC2-luokassa. Helppoa se ei ole, mutta tarkoitus on aja pari vuotta WRC2:ssa ja katsoa, jos pääsisi WRC:hen asti.

Rallissa on nyt menossa jonkinlainen suomalaisbuumi, jota Linnaketo selittää sekä tallipaikkojen lisääntymisellä että uusien lupaavien nuorten esiinnousulla muutaman vuoden hiljaisemman jakson jälkeen.

– Kotipaikkana säilyy edelleen Hattula, kun vaimo ja lapset asuvat täällä, suunnittelee Linnaketo.

Parapyöräilijä Pauliina Hatunen (vas.) palkittiin kahdesta SM-kullasta, Tuija Jantunen puolestaan on Hattulan vuoden naisurheilija.

Pyörien päällä matkaa taittaa myös Vuoden naisurheilija 2017, triathlonisti Tuija Jantunen.

– Aikaisemmin olen juossut, mutta polvet reistailivat ja ostin maantiepyörän. Kukkia-triathlonissa kävin ensimmäisen kerran vuonna 2011 ja tavoitteellisemmin olen treenannut nyt puolitoista vuotta, Tawast Cycling Clubia edustava Jantunen kertoo.

Viime syyskuussa Tuija Jantuselle tehtiin polvileikkaus. Harjoittelussaan hän on painottanut uintia ja juoksua ja polvi on kestänyt kisastarttien vaatimat juoksut. Kauden 2017 saavutuksiin kuului ikäluokan N40 SM-hopea täysmatkalla ja tukku SM-sijoituksia välille 5–8.

– Ensi kaudeksi olen ilmoittautunut Lahden Ironmaniin, muuten ohjelma on vielä avoin.

Nea Nousiaisen ja Kimi Mannerin tanssiesitys avasi palkitsemistilaisuuden.

Naisurheilijoista palkittiin myös ikäluokissa 65 ja 70 tenniksen Suomen mestaruuksia voittanut Marja-Liisa Hedman ja parapyöräilijä Pauliina Hatunen.

– Vaihdoin näkövammani takia lajia ratsastuksesta pyöräilyyn ja menossa on nyt neljäs vuosi. Pyöräilyyn olen hurahtanut ihan täysin ja tyystin, Hatunen kertoi.

Kuljetus- ja pyöräliikkeen yrittäjänä tunnettu Hatunen sanoo, että työn ja harrastuksen yhdistämisessä on hyvät ja huonot puolensa.

– Tavoitteellinen harjoittelu on helpompaa talvella, kesällä aikataulujen kanssa taas riittää soviteltavaa.

Hattulan vuoden 2017 lupaava poikaurheilija on Ville Korhonen. Palkintoa ojentamassa kunnanjohtaja Katariina Koivisto.

Lupaavan poikaurheilijan pystin pokkasi Lahden Purjehdusseuraa edustava Ville Korhonen, joka purjehduksen 29er-luokassa saavutti Suomen mestaruuden sekä 5. sijan MM-kilpailuissa ja 6. sijan EM-kilpailuissa.

Amanda Virkkunen on lupaava tyttöurheilija.

Hämeenlinnan Voimisteluseuran Amanda Virkkunen kuuluu maajoukkueen valmennusryhmään rytmisessä voimistelussa ja hän oli osa Suomen MM-joukkuetta, jonka yhdeksäs sija oli lajin parasta suomalaisantia 2000-luvulla.

– Uusi kisakausi alkaa muutaman viikon päästä. Nyt harjoittelussa on pudotettu määriä ja tehdään vähän kovempaa treeniä, Virkkunen kertoi.

Tavoitteena Suomen maajoukkueella on vähintään finaalipaikka EM- ja MM-kilpailuissa.

Kunnon Kuntalainen on elämäntaparemontin läpikäynyt Hannele Lemmetyinen.

Vuoden valmentajana 2017 palkittiin Petri Sipponen, joka on johdattanut ParVin P13-joukkueen sarjansa viidenneksi ja rakentanut menestyvän joukkueen jossa myös kaikki kilpailutoiminnan ulkopuoliset asiat toimivat hyvin.

Valmentamisen vuonna 2009 aloittanut Petri Sipponen on Vuoden valmentaja.

Matti Mantila -palkinto jaettiin nyt toista kertaa. Erityisestä työstä Hattulan liikunnan ja hyvinvoinnin hyväksi palkittiin Lassi Sohlman, joka on vuosikymmeniä toiminut Pekolan Iskun pitkäaikaisena talkoolaisena.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.