Torstai 18.04.2024
Nimipäivät: Valto, Valdemar

Tuuli:
 

Kartanoteatteri ammentaa Lepaan värikkäästä historiasta

Lepaan Kartanoteatterin esitykset käsikirjoittava Janne Viitaniemi ja Lepaan Matkailun yrittäjä Sanna Grön ideoivat tulevaa Lepaan historiallisissa maisemissa.

Tamperelainen musiikin ja teatterin ammattilainen Janne Viitaniemi ei jätä asioita sattuman varaan. Lepaan Kartanoteatterin loppu- ja alkuvuoden esitykset käsikirjoittava ja myös esityksissä mukana oleva Viitaniemi vieraili tänään Lepaalla kuulemassa lisää alueen historiasta.

Lepaan Kartano lanseerasi hiljattain Kartanoteatteri-illat, joita voi hyödyntää esimerkiksi pikkujouluissa.

– Ensimmäinen esitys on kuitenkin jo lokakuussa, eli kyllä teatterista nauttiminen sopii myös muuhun illanviettoon, sanoo Lepaan Matkailun yrittäjä Sanna Grön, jonka ohjissa myös Lepaan kartano tällä on.

Huolellinen etukäteistyö antaa luvan olettaa, että tarjolla ei ole tusinasketsejä tai tuhanteen kertaan läpi hikoiltuja maalaiskomedioita.

– Kartanoteatterissa nähdään ravintolateatteriesitys, jossa on vahvasti mukana kartanon historia, Viitaniemi vahvistaa.

Lepaan Kartanolla nautittiin tiistaina aurinkoisesta päivästä Lepaan puutarhanäyttelyn alla.

Viitaniemi sanoo, että hänelle musiikki on ykkösjuttu. Näytelmiäkin hän on ohjannut muun muassa Tampere-Taloon ja tehnyt myös Lepaan Kartanoteatterin tapaisia projekteja esimerkiksi Tillikkaan.

– Se on esitysmuoto, josta ihmiset tykkäävät, hän sanoo.

Perehtyminen Lepaan historiaan sai myös mielikuvituksen laukalle.

– Lepaalla on hieno ja monipolvinen historia, Kauniit ja Rohkeat jää toiseksi.

Sanna Grönille kartanoteatteri ja vastaavat tempaukset ovat tuttua edellisistä työpaikoista. Hänet tunnetaan myös korkeatasoisista ruokatarjoiluista.

– Teatteri-illoissa tarjotaan kolmen ruokalajin illallinen ja teatteriesitykset jaetaan ainakin kahteen osaan, hän suunnittelee.

Kartanon uusittu tekniikka takaa, että esiintyjät voivat liikkua esityksen aikana eri huoneissa, ja kuva sekä ääni kulkee ruokasaliin niin, että vieraat saavat pysyä pöydissään.

Kartanoteatteri-iltoihin on myös tiedossa nimiesiintyjiä, jotka varmistuvat mahdollisesti jo lähiaikoina.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.