Maanantai 23.04.2018
Nimipäivät: Yrjö, Jyrki, Jyri, Jiri, Jori
Hämeenlinna
Puolipilvistä
3°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

Luomuliha tekee kauppansa Katinalassa

Lammaswursti on monien suosiossa muulloinkin kuin pääsiäisenä.

Katinalan Lihakauppa keskitti vuoden alusta toimintansa Hattulaan, Katinalan myymäläänsä. Kauppias Tuomas Mikkolan mukaan myös Hämeenlinnan keskustan myymälän asiakkaita on alkanut käydä ostoksilla Katinalassa.

– Muutkin ovat tervetulleita tänne, jossa pystymme tarjoamaan laajemman valikoiman ja palvelemaan asiakasta parhaiten. Keskustassa usein kysyttiin, miksei sitä tai tätä tuotetta saa täältä, Katinalassa tätä ongelmaa ei ole, Mikkola kertoo.

Lihakaupan viime vuosi kului Mikkolan mukaan treenatessa. Toiseen vuoteensa yrittäjänä Mikkola suhtautuu toiveikkaasti.

– Näyttää hyvältä. Viime vuonna kehittämämme tuotteet ovat vakiinnuttaneet paikkansa ja toiminnassa on saatu kokemusta siitä mikä toimii ja mikä ei. Edelleen kehittäminen on selkeämpää, kun myymälöitä on enää yksi.

Todisteena tästä oli pääsiäinen, joka sujui Mikkolan mukaan todella hyvin. Kauppansa teki muun muassa karitsa, niin paistina kuin wurstinakin.

– Meillä oli myynnissä marokkolaisittain maustettua karitsanraakamakkaraa joka myytiin loppuun päivässä. Muista lammasmakkaroista moni katsoi lammaswurstia ensin epäillen, mutta muutti maistamisen jälkeen mielensä.

Lampaan- ja karitsanlihan myynnissä on Mikkolan mielestä vielä kasvupotentiaalia.

– Kesäksi otamme taas myyntiin lammasta ja se on todennäköisesti luomua, hän arvioi.

Tapahtumissa käyntiäkään Katinalan Lihakauppa ei aio unohtaa.

– Pääsiäismarkkinoiden ja Elomesujen tapaiset tilaisuudet ovat yritykselle hyviä käyntikortteja.

Luomunautaa on tarjolla vakituiseen.

Luomun kova kysyntä kautta linjan on myös yksi tähän mennessä karttunut oppi. Vihreitä Luomu-kylttejä näkyykin lihakaupan tiskissä useissa tuotteissa normaalinakin arkipäivänä.

– Eniten luomua on tarjolla naudanlihatuotteissa, sen saatavuus on helpointa varmistaa, kertoo Mikkola.

Lämpimät valmisruoat lihakauppa otti valikoimiinsa myös viime vuonna. Ne ovat Mikkolan mukaan tulleet jäädäkseen, vaikka asiakkaina enemmän omatoimikokkeja käykin.

Valmisruokatarjontansa Katinalan Lihakauppa suunnittelee huolella.

Sesongeista riippumatta lihakaupan totutusti laadukkaat makkarat käyvät hyvin kaupaksi.

– Tasaisimmin ympäri vuoden menee juuri makkaraa. Varsinkin mausteisimpia makkaroita voi käyttää paloiteltuna esimerkiksi laatikoissa, Mikkola vinkkaa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.