Perjantai 19.04.2024
Nimipäivät: Pilvi, Pälvi

Tuuli:
 

ROOLIPELIT: Kaisa lähtee Traconiin Witcherin Geraltina

Jos tekeillä on asu, jonka todella haluan tehdä, tekemiseen voi kulua koko päiväkin kertoo Kaisa Alén.

Tyrväntölaisen Kaisa Alénin käsissä syntyy parhaillaan rooliasu Tampereella syyskuun 7. päivänä alkavaa roolipeli- ja anime-tapahtuma Traconia varten.

Pienestä pitäen käsitöitä tehnyt Kaisa innostui rooliasujen teosta kaverinsa innoittamana yläasteella ja nyt hänen tavoitteensa on muuntautua Witcher-pelin Geraltiksi.

– Teen asuja aika paljon omaan käyttöön, usein jonkin sarjan tai pelin hahmon asun käytettäväksi erilaisissa tapahtumissa. Viimeisin valmistunut asuni oli Lumikki, kertoo Kaisa.

Kaisa ei keskity vain tietyn genren asuihin vaan innoitus asun tekoon voi lähteä liikkeelle hyvin erilaisista hahmoista.

– Aika paljon laidasta laitaan. Jos tykkään hahmosta, teen sen. Yritän tehdä kaiken alusta asti itse ja yhden asun valmistamiseen voi mennä vuosikin aikaa.

Asut jäävät useimmiten Kaisan omaan kaappiin, kun ne on itselle mittojen mukaan tehty. Kuvassa Undertale-pelin Sans.

Parolan lukion kolmatta luokkaa käyvä Kaisa harrasti aiemmin myös kuvataiteita. Nykyisin käsityöharrastus eli asujen teko vie suuren osan hänen vapaa-ajastaan.

Innoittajana toimii pieni ja samanhenkinen kaveripiiri ja apua Kaisa kysyy tarvittaessa myös lukion käsityönopettajalta.

– Jos tekeillä on asu, jonka todella haluan tehdä, tekemiseen voi kulua koko päiväkin. Teen asuja pääasiassa kotona, mutta jos jossain kohtaa jään jumiin, kouluun voi mennä pyytämään apua.

Työvälineiksi riittävät useimmiten lanka ja neula sekä ompelukone, mutta joskus tarvitaan myös raskaampaa kalustoa.

– Kun tein ensimmäistä kypärää, en tiennyt mistä aloittaa. Silloin tuli kokeiltua ensimmäistä kertaa kipsiä ja led-valoja. Miekan teossa piti käyttää kolvia, Kaisa kertoo.

Vaatteiden teko myös kulkee siinä mielessä suvussa, että Kaisan isoäiti oli käsitöissä taitava.

– Hän pystyi tekemään vaatteita periaatteessa ihan mistä vaan.

Osaaminen kulkee suvussa, sillä myös Kaisan isoäiti oli käsitöissä taitava.

Roolipelitapahtumat, joissa Kaisa kävi aiemmin useamminkin, ja asujen teko kulkevat käsi kädessä.

– Roolipelitapahtumat ovat hienoja. On palkitsevaa, kun on saanut asun valmiiksi ja ihmiset tulevat katselemaan ja ihastelemaan. Tapahtumissa tietysti myös tapaa samanhenkisiä ihmisiä.

Omiin opintoihinsa Kaisa on yrittänyt sisällyttää mahdollisimman paljon käsityön kursseja, joskaan lukiossa niitä ei hänen mukaansa liiemmin ole tarjolla.

– Joskus olen ajatellut, että voisin mennä opiskelemaan vaatetus- tai käsityöalalle mutta en tiedä, menisikö harrastuksesta hauskuus jos siitä tulisi ammatti.

  • Kuvia Kaisan nykyisestä projektista löytyy Instagramista nimellä LeshenCosplay.

Juha Reinikainen

Näyte Kaisan aiemmasta tuotannosta eli Skull Kid pelistä Legend of Zelda – Majora’s Mask.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.