Lauantai 16.02.2019
Nimipäivät: Kai
Hämeenlinna
Selkeää
0°C
Tuuli: 4 m/s P
 

Sauli-ruukku nosti Lepaan Savipajan kansan tietoisuuteen

Pesässään haukea syövä kalasääski on osa Hattulan luonnonvaraisia eläimiä kuvaavaa teossarjaa, jota Hyttinen tuloksetta tarjosi Hattulan uuden terveyskeskuksen taidekilpailuun.

Lepaan Savipajan savenvalantakurssit ovat tänä kesänä kiinnostaneet yhä useampaa yritystä pääkaupunkiseudulta ja Pirkanmaalta.

– Esimerkiksi Neste Oyj:ltä käyneet kurssilaiset olivat todella tyytyväisiä vierailuunsa, kertoo yrittäjä Erkki Hyttinen.

Innokkaimmiksi savenvalajiksi vierailijaryhmistä osoittautuvat Hyttisen mukaan usein miehet jotka aluksi sanovat, etteivät ole tehneet aiemmin mitään vastaavaa.

– Myös siihen havahdutaan usein lähdön hetkellä, että täällähän ei ole puhuttu moneen tuntiin työasioista mitään.

Kesäkuu on ollut Lepaan Savipajalla perinteiseen tapaan muutenkin vilkas. Hyttinen arvioi, ettei toukokuun lopulla Ilta-Sanomien jutun avulla tullut julkisuus ole ainakaan haitannut.

– Ilta-Sanomat pyysi presidentti Niinistön muotokuvan julkistuksen aikoihin kansalta ideoita presidentin muotokuvaksi, ja nosti jutussaan näkyvästi esiin Sauli-ruukun, jonka kuvan lähetin heille.

Sauli-ruukku nosti Erkki Hyttisen ja Lepaan Savipajan valtakunnalliseen julkisuuteen.

Ryhmät voivat kysyä kursseja mille ajankohdalle tahtovat. Kursseilla tehdään ensin vakiomallin kaltainen tonttu, jotta ”opiskelijat” tottuvat savenkäsittelyyn. Sen jälkeen on vielä mahdollisuus tehdä oman tahtonsa mukainen työ.

– Savenvalanta rauhoittaa villin poikalaumankin työn äärelle, tietää Hyttinen ja harmittelee ainoastaan, että paikalliset yritykset ja muut paikalliset ryhmät eivät vielä kovinkaan hyvin löydä Savipajalle.

Lepaan Savipajan myymälässä ajankohtaisia teemoja ovat tällä hetkellä huumorikeramiikka, joka on jokavuotinen perinne ja vanhat autot. Presidentti-ruukkujen lisäksi Erkki Hyttinen on valanut töitä muistakin julkisuuden henkilöistä. Moottoripyöräilijä Teuvo Länsivuoren innoittama työ löysi omistajansa moottoripyöräilyfanista, joka hankki työhön myöhemmin vielä Länsivuoren nimikirjoituksenkin.

Erkki Hyttinen valaa lintua, joitka ovat kestosuosikkeja.

Janne Tulkki taas sai oman kuvansa lahjana, kun oli esiintymässä Ratontiellä synttäreillä, Hyttinen jutustelee.

Myös töiden jälleenmyyjiä löytyy jo Hämeenlinnan seudulta, savitaidetta voi hankkia Kankaisten Marjatilalta ja Inkalan Kartanolta.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.