Perjantai 29.03.2024
Nimipäivät: Jouni, Joni, Joonas, Joona, Jonne

Tuuli:
 

YRITTÄJÄJUHLA: “Hattula on hyvä kunta yrittää”

Yrittäjyyden äärellä. Tyrväntöön Petäys Resortiin yrittäjyyttä ja satavuotiasta Suomea olivat kokoontuneet juhlistamaan myös Hattulan kunnanhallituksen puheenjohtaja Matti Puotila (vas.) ja kunnanjohtaja Katariina Koivisto. Vuoden yrittäjäpalkitusta Hämeen Remonttitiimistä mukana Petri Vilén, yrittäjäveljesten vanhemmat Päivi ja Pauli sekä Janne Vilén (palkinto kädessä). Oikeimman puolimmaisena Meiju Honkavuori.

Hattulan yrittäjäjuhlaa vietettiin lauantaina 28.10. Petäys Resortissa. Juhlien teemana oli Suomi 100, ja Hattulan Yrittäjien puheenjohtaja Meiju Honkavuori muistuttikin tervehdyspuheessaan, että kunnassa jo useita vuosia toimineen nuorten Oma Firma -koulutuksen juhlagaalalle oli myönnetty juhlavuoden status.

– Hattula käy esimerkiksi yrittäjyyden edistämisestä koko maalle. Oma Firman parissa on ollut upeita nuoria, joilla on rohkeus tehdä osaamisestaan liiketoimintaa, Honkavuori sanoi.

Honkavuori myös kiitteli Petäyksen tunnetusti laadukkaita tarjoiluja.

– Ihmiset, jotka osaavat antaa arvoa hyvälle ruoalle ja juomalle eivät ole saaneet maailmassa aikaan läheskään yhtä paljon pahaa kuin ahdasmieliset puritaanit, hän sanaili.

Pitopöytä ei tälläkään kertaa pettänyt, vaan tarjolle oli lastattu edustava kattaus salaatteja, kylmiä alkupaloja ja pääruoaksi juuri sopivasti kypsynyttä lohta ja lihaa.

Yrittäjäpalkintoa oli luovuttamassa Hämeen Yrittäjien varapuheenjohtaja Anne-Mari Aalto (kuvassa keskellä).

Hattulan kunnanjohtaja Katariina Koivisto sanoi juhlapuheessaan, että satavuotias Suomi on paljolti yrittäjien rakentama.

– Yritykset ovat tärkeitä myös kunnalle, sillä yritysten verotuloilla tuotetaan kuntalaisten tarvitsemia palveluja.

Koivisto sanoi arvostavansa yrittäjyydessä myös omistajuutta.

– Yrittäjä ottaa riskin ja käyttää aikaansa yrityksensä kehittämiseen sekä ottaa myös riskin menettää kaikki.

Tuore kunnanjohtaja sanoi pitävänsä tärkeänä, että Hattula keskittyy ottamaan huomioon erityisesti nuoret.

– Haastankin yrityksiä mukaan kehittämään nuorille polkuja työelämään.

Hämeen Remonttitiimin toimitusjohtaja Janne Vilén sanoi toivovansa, että yrityksen kasvu on vasta alussa.

Vuoden 2017 yrittäjäpalkitun Hämeen Remonttitiimin toimitusjohtaja Janne Vilén antoi tunnustusta yrityksen kotikunnalle.

– Hattula on hyvä kunta yrittää, hän kiteytti.

Vilén kertoi, että yrityksen kantaviin arvoihin kuuluu esiintyminen omalla nimellä ja kasvoilla. Yrityksensä kasvun hän toivoo olevan vasta alussa.

Yhteistyökumppanin puheenvuoron käyttänyt Heikki Hätönen Etelä-Hämeen Osuuspankista viittasi viime aikojen positiivisiin talousuutisiin ja sanoi yrittäjien olevan suuressa roolissa talouden kasvun aikaansaajana.

– On hieno olla juhlimassa satavuotiasta Suomea ja yrittäjyyttä kanssanne, Hätönen päätti.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.