Perjantai 19.04.2024
Nimipäivät: Pilvi, Pälvi

Tuuli:
 

Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan kirjastojärjestelmä vaihtuu

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston sekä Hattulan ja Janakkalan kunnankirjastojen järjestelmävaihdosta johtuen lainaamiseen tulee reilun kahden viikon katkos lokakuussa. Hattulan kirjastossa myös on supistetut aukioloajat.

Kirjastoista ei voi lainata, uusia tai varata aineistoa 13.10. ja 29.10. välisenä aikana. Kirjastoautot eivät kulje katkoksen aikana. Myöskään Vanamo-verkkokirjastossa ei voi uusia lainoja, tehdä varauksia tai etsiä aineistoa.

Aineistojen laina-aikoja pidennetään järjestelmävaihdon vuoksi. Aineiston laina-aikaa pidennetään siten, ettei järjestelmän käyttökatkon ajalle tule eräpäiviä.

Nyt lainattaville tai uusittaville kirjoille tai muulle aineistolle, joilla on neljän viikon laina-aika, eräpäivä on vasta marraskuun puolella. Käyttökatkon ajalta ei peritä myöhästymismaksuja.

– Kirjastojärjestelmän uusiminen on välttämätöntä, sillä nykyisin käytössä oleva kirjastojärjestelmä on tullut jo tiensä päähän, eikä sitä enää kehitetä, vaihdosta perustellaan kirjastojen yhteistiedotteessa.

Uuden kirjastojärjestelmän myötä Hämeenlinnan kirjastoissa asiakkaat voivat marraskuusta lähtien itse noutaa varaamansa aineiston tarvitsematta pyytää sitä asiakaspalvelusta.

Varatut kirjat voi uudistuksen jälkeen noutaa myös kirjastojen itsepalveluaikana. Myös Tervakosken omatoimikirjastossa Janakkalassa varaukset voi järjestelmävaihdon jälkeen noutaa itse. Hattulan kirjasto ei vielä ota käyttöön varausten itsepalvelunoutoa.

Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Minna Linna-Vuoren valtakunta uusiutuu tietoteknisesti lokakuussa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.