Perjantai 29.03.2024
Nimipäivät: Jouni, Joni, Joonas, Joona, Jonne

Tuuli:
 

Hattula on perustamassa laaja-alaisen liikuntatyöryhmän

Hattulan sivistyslautakunta käsittelee ensi viikolla esitystä laaja-alaisen työryhmän perustamiseksi liikunta-asioita kehittämään. Päätösvalmistelijat näkevät työryhmän tarpeelliseksi, jotta Hattula saavuttaisi strategiansa mukaiset tavoitteet liikuntatoimessa.

Hattulan kouluissa liikutaan. Jani Blomqvist oli viime keväänä menestystä saavuttaneen Parolan koulun futsal-joukkueen MVP eli arvokkain pelaaja.

– Vuonna 2016 päivitetyssä kuntastrategiassa on toiminta-ajatuksena vireä Hattula, joka tarjoaa mukautuvia palveluita lähellä kuntalaisia, esittelytekstissä todetaan.

Mikäli lautakunta hyväksyy esityksen, työryhmään pyydetään edustajat vanhusneuvostolta, vammaisneuvos­tolta, urheiluseuroilta, liikuntatoimelta, nuorisovaltuustolta, koulutoimelta, varhaiskasvatukselta ja tekniseltä yksiköltä.

Työryhmän on määrä kehittää erityisesti tilojen käyttöä ja taksoitusta sekä parantaa järjestötoiminnan suuntaamista. Lisäksi työryhmän tehtävänä on esittää sivistyslautakunnalle käytännön aja­tuksia ja ratkaisuehdotuksia Hattulan kunnan strategian tavoitteiden saavuttamiseksi eri väestöryhmät huomioiden.

Erityinen painopiste on koulupäivän, sekä hoitopäivän ulkopuolisen toiminnan uusilla avauk­silla.

– Omatoiminen liikkuvuus pitäisi saada iskostettua ihmisten mieliin. Ei pidä rakentaa itseään yhteiskunnan varaan, kommentoi Erkki Ulamo helmikuussa 2016 kuntoillessaan Punojanportin Kuntoilunurkassa joka on ikäihmisille suunniteltu pienkuntosali.

Hattula on mukana useissa liikuntaa edistävissä hankkeissa, kuten Liikkuvat koulut -hankkeessa ja Liikkuva varhaiskasvatus -hankkeessa sekä on ilmoittautunut mu­kaan myös Voimaa Vanhuuteen kärkihankkeeseen, jonka tavoitteena on kehittää erityisesti yli 75-vuotiaiden hyvinvointia ja terveyttä liikunnan avulla.

(Hattulaan.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.