Sunnuntai 20.01.2019
Nimipäivät: Sebastian
Hämeenlinna
Selkeää
-13°C
Tuuli: 2 m/s P
 

Hattulassa siirrytään kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen lokakuun alussa

Kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus päättyy Hattulassa ja osassa Hämeenlinnaa 30.9.2018. Jätelautakunta päätti asiasta 10.10.2013 ja sen vahvisti valitusasteiden jälkeen Korkein hallinto-oikeus 18.2.2016.

Urakkaa hallinnoi Hattulan kunnan ja Hämeenlinnan kaupungin tekemän sopimuksen nojalla Kiertokapula Oy.

Käytännössä Kiertokapula Oy:n hoitoon siirtyy muun muassa vakituisten ja vapaa-ajan kiinteistöjen seka-, kuiva- ja biojäteastioiden tyhjennykset sekä niihin liittyvä asiakaspalvelu ja laskutus.

Muutos koskee vain kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen piiriin kuuluvia seka-, kuiva- ja biojäteastioita.

Jätelain 32 §:n mukaan muun muassa kaikenlaisessa asumisessa, sosiaali-, terveys- ja koulutustoiminnassa sekä valtion ja seurakuntien palvelu-/hallintotoiminnoissa syntyvät jätteet kuuluvat kunnan vastuulle.

Muut jätteenkuljetusyritykset eivät saa tyhjentää kunnan järjestämän kuljetuksen piiriin kuuluvia jäteastioita. Jätelain mukaan kiinteistön haltijan tai muun jätteen haltijan on luovutettava kunnan vastuulle kuuluva jäte järjestettyyn jätteenkuljetukseen.

Kartonki-, lasi- ja metallipakkausjätteiden, paperin sekä lietteiden kuljetukset kiinteistön haltija järjestää edelleen itse jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Hattulassa ja Hämeenlinnassa näissä jakeissa on käytössä kiinteistön haltijan järjestämä kuljetus, jolloin kiinteistön/jätteen haltija kilpailuttaa tyhjennykset. Kiinteistön tai jätteen haltijan vastuulla on varmistaa, että kuljetusyritys kuuluu ELY-keskuksen ylläpitämään jätehuoltorekisteriin.

Kunnan järjestämässä jätteenkuljetuksessa jätemaksujen suuruus ja niiden määräämisen perusteet määritellään jätelautakunnan hyväksymässä jätetaksassa. Taksaluonnos tulee jätelautakunnan käsittelyyn keväällä 2018 Kiertokapula Oy:n kilpailutettua jätteenkuljetusurakat.

1 kommentti

  1. Seppo Turkki:

    Hienoa, että on vihdoinkin päästy tähän vaiheeseen. Esitän toivomuksen urakka-alue- / ajoreittisuunitteluun:
    Hattulassa Rannikontie ( yksityistie ) ylittää soisen peltoalueen Leteensuon suoalueen kohdalla ollen kantavuudeltaan siltä osin heikko, varsinkin kohtaavan liikenteen väistäminen raskaalla jäteautolla saattaa aiheuttaa tien reunan pettämisen ( eräs betoniauto tallaisesta syystä upposi tienvarsiojaan, nostotoimet kestivät useita päiviä). Esitänkin, että Rannikontien alkupään kiinteistöt moottoritien alikulkuun asti liitettäisiin Parolan- Merven suunnalla liikennöivän jäteauton reittiin ja Rannikontien loppupään ( Heinuntien puoleisen pään) kiinteistöt esim. Iittalan-Heinun suunnalla liikennöivälle jäteautolle) ja että jäteautot eivät käyttäisi Rannikontietä läpikulkuun.

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.