Torstai 28.03.2024
Nimipäivät: Armas

Tuuli:
 

Keskusta haluaisi kolme paikkaa kunnanhallituksesta

Hattulan demarit sekä keskustan ja kristillisdemokraattien muodostama keskiryhmä saivat molemmat kuntavaaleissa yhdeksän paikkaa. Edellisiin kuntavaaleihin nähden ryhmien keskinäiset asetelmat muuttuivat, tuolloin keskiryhmät oli aavistuksen suositumpi ja nyt taas demarit keräsivät muutaman kymmentä ääntä enemmän.

Ville Myllymäki (toinen vas.) sanoo luottamuspaikkaneuvottelujen edenneen hyvin.

Omasta valtuustopaikastaan vahvistuksen vasta äänten tarkastuslaskennan jälkeen saanut Hattulan demareiden puheenjohtaja Ville Myllymäki sanoo, että kokoomuksen Reijo Hallenberg on tehnyt hyvää työtä luottamuspaikkaneuvottelujen vetäjänä.

Myllymäki toteaa, että Hallebergin esiin nostama sukupuolikysymys on hieman ongelmallinen kaikilla suurilla puolueilla.

– Demareilla nimilista on kuitenkin valmiina, sikäli kun se menee viimeisen yhteisen käsittelyn läpi. Emme ole joutuneet luopumaan mistään saadaksemme valtuuston puheenjohtajuuden ja näyttäisi, että meillä on kaksi lautakuntaa johdettavana.

Pirkko Lokinperä.

Keskustan Hattulan kunnallisjärjestön puheenjohtajan Pirkko Lokinperän mielestä kahden keskeisen päätöksentekoelimen, kunnanhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajuudet kuuluvat nytkin eniten ääniä saaneille.

– Viime kaudella meillä oli kunnanvaltuuston puheenjohtajuus mutta vain kaksi paikkaa kunnanhallituksessa ja demareilla kolme. Esitämme nytkin samaa periaatetta, eli keskiryhmille kolmea paikkaa kunnanhallituksesta. Lisäksi haluaisimme puheenjohtajuuden jostain kolmesta merkittävimmästä lautakunnasta, Lokinperä kertoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.