Perjantai 29.03.2024
Nimipäivät: Jouni, Joni, Joonas, Joona, Jonne

Tuuli:
 

Kunnanjohtaja Katariina Koivisto hyppäsi liikkuvaan junaan

Katariina Koivisto on ollut alkupäivät kiireinen ajankohtaisten sote-valmistelujen vuoksi. Hattulaan hän on ehtinyt tutustua sen verran, että käsitys kunnan elinvoimaisuudesta on vahvistunut.

Hattulan kunnanjohtajana maanantaina aloittaneen Katariina Koiviston ensimmäinen työviikko on ollut kiireinen.

– Kaukana loivasta laskusta. Kolme päivää olemme nyt olleet rakentamassa uutta kilpailutusta soteen, Koivisto toteaa.

Edellinen Hattulan sote-kilpailutus kaatui markkinaoikeudessa ja uutta valmistellaan nyt yhteistyössä maakunnallisen Oma Hämeen organisaation kanssa. Kunnanvaltuusto päätti, että uudessa sote-palvelujen kilpailutuksessa kilpailutetaan vain palvelut, ei uuden terveyskeskuksen rakentamista.

– Rakentamistakaan ei toki ole haudattu, vaan haemme hattulalaisten etua. Tavoitteena on, että kuntalaiset saavat palvelunsa edelleen täältä senkin jälkeen, kun sote- ja maakuntauudistus ovat toteutuneet.

Sen Koivisto on jo pannut merkille, että Hattula sekä näyttää että on elinvoimainen kunta.

– Silmään pistää vireys ja pirteys, se että täällä tapahtuu. Yleisolemus on nuorekas, pirteä ja virkeä. Hattulassa on myös aktiivista elinkeinotoimintaa ja uutta tulossa.

Omia “spesiaalipakettejaan” Koivisto ei lupaile eikä suunnittele lanseeraavansa.

– Kunnan kehittäminen ei koskaan ole yhden ihmisen hommaa. Itse lähestyn kunnan johtamista kuntalaisten ja yritysten kautta. On kaikkien etu, jos saamme kuntalaisia osallistettua ja yritysten osalta suunnitteilla on uudenlaista yhteistyön kehittämistä.

Kunnanjohtajana Koivisto toivoo olevansa helposti lähestyttävä.

– Jos on asiaa, niin yhteyttä vaan. Kuntalaisia varten olemme täällä. Minut saa myös pysäyttää kylällä, jos on jotain mistä haluaa jutella.

Vetovoiman lisäksi Katariina Koivisto puhuu myös pitovoimasta, eli kunnan kyvystä pitää asukkaat. Siihen liittyvät hyvien terveyspalveluiden lisäksi monet muutkin julkiset palvelut.

– Talousarvion valmisteluun tutustuin jo ennen kuin aloitin työni täällä. Lautakunnatkaan eivät vielä ole jättäneet omia esityksiään, mutta tavoitteena on säilyttää palvelut nykytasolla ja pyrkiä niukasti positiiviseen tilinpäätökseen.

Koiviston mielestä Hattulan taloudellinen tilanne on hyvä.

– Tarkkana pitää kuitenkin olla, eikä tuudittautua nykyiseen tilanteeseen. Kunnalla on myös paljon velkaa isojen investointien jäljiltä, mutta investoinnit ovat olleet satsausta nuoriin ja tulevaisuuteen. Juteinikeskusta käydään katsomassa pitkältäkin eli täällä on osattu tehdä jotain mistä muutkin ovat kiinnostuneita.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.