Lauantai 16.02.2019
Nimipäivät: Kai
Hämeenlinna
Selkeää
0°C
Tuuli: 4 m/s P
 

Liikkuva varhaiskasvatus -hanke sai valtionavustusta

Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan Liikkuva varhaiskasvatus 2018 -hankkeelle on myönnetty 35.000 euroa valtionavustusta. Seudullisen yhteishankkeen tavoitteena on uuden varhaiskasvatussuunnitelman sekä varhaiskasvatuksen uusien liikuntasuositusten mukaisen toimintakulttuurin tukeminen.

Saatu avustus mahdollistaa investoimisen henkilöstön koulutuksiin sekä arkea aktivoiviin välineisiin. Ne puolestaan auttavat muodostamaan pysyviä toimintatapoja, rakenteita ja malleja, joilla fyysisestä aktiivisuudesta ja osallisuudesta tulee luonnollinen ja jokapäiväinen osa lasten varhaiskasvatuspäivää.

Hyödyllisiksi havaitut liikuntatsemppareiden verkostotapaamiset jatkuvat. Tämän lisäksi järjestetään yksiköiden tarpeiden ja omien suunnitelmien mukaisia koulutuksia. Hanke näkyy päiväkotien arjessa uusien kokeilujen ja lisääntyneen aktiivisuuden muodossa.

– Emme tavoittele suurta mullistusta, vaan oman toiminnan arvioimista, liikkumismyönteistä asennetta ja arkitoimintojen tuunausta. Hankeen tarkoituksena on antaa tähän tukea koulutuksen, välineiden, materiaalien ja työnohjauksen muodossa. Pienistä teoista syntyy merkityksellisiä asioita, todetaan Hattulan kunnan tiedotteessa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.