Torstai 28.03.2024
Nimipäivät: Armas

Tuuli:
 

VIHKIÄISET: Juteinikeskus oli kauan suunniteltu mutta nopeasti rakennettu

Opetus- ja kulttuuriminsteri Sanni Grahn-Laasonen sanoi aistivansa Hattulassa innostuksen ja yhteisen kehittämisen tahdon.

Opetus- ja kulttuuriminsteri Sanni Grahn-Laasonen sanoi aistivansa Hattulassa innostuksen ja yhteisen kehittämisen tahdon.

Vuosikymmenten odotus ja monta turhaa suunnittelukierrosta mutta konkreettisen päätöksen jälkeen valmista alle kahdessa vuodessa. Juteinikeskuksen avajaisissa eilen paikalla oli pitkän linjan päättäjiä ja virkamiehiä, joista monet ovat nähneet ja olleet mukana valmistelemassa viralliset mitat täyttävän liikuntahallin rakentamista Hattulaan jo vuosikymmeniä.

– Hyvää kannattaa kuitenkin aina odottaa, velmuili juontajana toiminut Tapio Suominen koulurakennuksen kupeeseen kohonneessa liikuntahallissa.

Juteinikeskuksen vihkiäisten kutsuvieraina olivat myös edelliset kunnanjohtajat Matti Pura (vas.) ja hänen vieressään Heidi Rämö.

Juteinikeskuksen vihkiäisten kutsuvieraina olivat myös edelliset kunnanjohtajat Martti Pura (vas.) ja hänen vieressään Heidi Rämö.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kaj Nordenswan kertasi, miten rakennus on nimetty kansalliskirjallisuutemme uranuurtajan Jaakko Juteinin mukaan.

– Tämä on Suomen ensimmäinen koulu, jossa jo suunnitteluvaiheessa lähtökohdaksi otettiin avoin oppimisympäristö. Halli ja koulu on rakennettu parasta tiedossa oleva tekniikkaa hyödyntäen ja mielestäni sijoitettu taitavasti osaksi hämäläistä kulttuurimaisemaa.

Kaj Nordenswan korosti, että Hattula on ylpeä omasta pojastaan, Jakko Juteinista.

Kaj Nordenswan korosti, että Hattula on ylpeä omasta pojastaan, Jaakko Juteinista.

Kunnanjohtaja Lauri Inna, sivistysjohtaja Jari Wihersaari ja Juteinikeskuksen rehtori Minna Kallio pitivät lausuntaan ja kuviin perustuvan esityksen, jossa todettiin ettei oppimisen luonne välttämättä ole muuttunut ratkaisevasti Juteinin pamflettien ajasta digiloikkaan siirryttäessä.

– Oppilaan omaehtoisuuden tukeminen on edelleen samaa. Lapset ovat nykyisin monesti niin omatoimisia, että oppivat, kunhan puitteet ovat kohdillaan, sanoi Kallio.

Kunnanjohtajan ja sivistysjohdon esityksessä luotettiin paljolti kuvalliseen antiin.

Kunnanjohtajan ja sivistysjohdon esityksessä luotettiin paljolti kuvalliseen antiin.

Juteinikeskuksen vihkiäispuheen piti opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen. Hän sanoi, että vihkiäiset ajoittuvat erinomaisen hyvin koulutuksen murrosvaiheen kannalta. Avoin oppimisympäristö ja yhteisöllinen toimintakulttuuri ovat hänen mukaansa tärkeä osa uusia oppimismenetelmiä.

– Kaikki lähtee innostuksesta ja yhteisestä tahdosta, joka on aistittavissa täällä.

Grahn-Laasosta miellytti myös liikunnan, taiteen ja kulttuurin tuominen lähemmäs lapsia.

– Juteinikeskuksessa on hyvät oppimis- ja harrastamismahdollisuudet myös muun kuin koulunkäynnin kannalta.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja muisti päätössanoissaan niitä monia ihmisiä ja yrityksiä, joiden ansiota Juteinikeskuksen valmistuminen on.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola muisti päätössanoissaan niitä monia ihmisiä ja yrityksiä, joiden ansiota Juteinikeskuksen valmistuminen on.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola kertoi, että idea uudesta koulun paikasta syntyi jo kunnanjohtaja Martti Puran aikana, jolloin käynnistyivät toimenpiteet tontin hankkimiseksi ja kaavoittamiseksi.

– Varsinainen hankkeen toteutus luotiin kunnanjohtaja Heidi Rämön ja sivistysjohtaja Jari Wihersaaren toimesta.

Juha Reinikainen

Juhlassa nähtiin myös lasten ja nuorten esityksiä.

Juhlassa nähtiin myös lasten ja nuorten esityksiä.

Juhlan juonsi Tapio Suominen.

Juhlan juonsi Tapio Suominen.

Panssarinyrkki esiintyi juhlassa useaan otteeseen.

Panssarinyrkin jäntterät sävelet tahdittivat juhlaa useaan otteeseen.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.