Maanantai 17.12.2018
Nimipäivät: Raakel
Hämeenlinna
Lumikuuroja
-2°C
Tuuli: 3 m/s P
 

VOIMAA VANHUUTEEN: Avustushaku ikäihmisille suunnattuun liikuntaan käyntiin

Jenni Jokelainen ja Jari Salmela kertoivat hyötyliikuntahanke Voimaa Vanhuudesta Hattulan sitoutumattomille eläkeläisille huhtikuussa.

Hattulalaisten järjestöjen tai hattulalaisille toimintaa järjestävien ryhmien on mahdollista hakea avustusta Voimaa Vanhuuteen -kärkihankkeen mukaisiin koulutuskuluihin ja hankkeen periaatteiden mukaisten tapahtumien ja matalan kynnyksen toiminnan järjestelykuluihin.

Avustusta saadakseen toiminnan tulee olla uutta ja suunnattu ikäihmisille eli yli 65-vuotiaille. Ensimmäinen hakuaika päättyy 15.11.2017. Sivistyslautakunta on linjannut, että mikäli kunnanvaltuusto suuntaa samaan tarkoitukseen määrärahan myös vuoden 2018 budjettiin, toimitaan jatkossa jatkuvan haun periaatteella.

Voimaa vanhuuteen tutuksi ja tavaksi on Ikäinstituutin koordinoima kaksivuotinen kärkihanke. Hankkeen tavoitteena on ottaa pysyvään käyttöön ikäihmisten, lähinnä yli 75-vuotiaiden terveysliikunnan hyviä käytäntöjä. Tutkimusten mukaan jo puolen vuoden kuntosaliharjoittelu kaksi kertaa viikossa parantaa iäkkään suorituskykyä yhtä paljon kuin ikääntymisen myötä menetetään 10 vuodessa.

Ikäinstituutti on kehittänyt jo kymmenen vuotta yhteistyössä järjestöjen ja kuntien kanssa hyviä toimintatapoja iäkkäiden liikuntaharjoitteluun. Voimaa vanhuuteen tutuksi ja tavaksi tarjoaa kärkikunniksi ilmoittautuneille kunnille maksuttomia alueseminaareja ja -tapaamisia, kouluttajakoulutuksia ja innostavan oppimisverkoston.

Vapaamuotoiset hakemukset tulee toimittaa Hattulan liikuntatoimistoon, Kauppatie 3, 13720 Parola. Hakemuksesta tulee selvitä toiminnan järjestäjä, budjetti, tarkoitus ja aikataulu. Rahoituksen omavastuuosuuden on oltava vähintään 30 prosenttia.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.