Perjantai 29.03.2024
Nimipäivät: Jouni, Joni, Joonas, Joona, Jonne

Tuuli:
 

Ryhmä japanilaisia matkanjärjestäjiä, tukkukauppiaita ja bloggareita vieraisilla myös Hattulassa

Panssarimuseo kuului vierailukohteisiin.

Hämäläiset matkailuyrittäjät tekivät syksyllä 2018 onnistuneen opintomatkan Tokioon, jossa tavattiin Suomeen matkoja järjestäviä japanilaisia tukkukauppiaiden, matkanjärjestäjien ja matkatoimistojen edustajia. Työ japanilaisten asiakkaiden saamiseksi Hämeeseen jatkuu.

Tässä viikonvaihteessa  Matkalla kasvuun -yhteistyöhankkeen myötävaikutuksella alueen matkailutarjontaan tutustuu kymmenen henkilön ryhmä potentiaalisia japanilaisia asiakkaita. Vierailun ohjelmassa esitellään hämäläistä luontoa, lähiruokaa, käsityöperinnettä sekä historiaa.

Viikonloppuna ryhmä tutustuu sellaisiin hankkeessa mukana oleviin yrityksiin, jotka ovat olleet aidosti kiinnostuneita kasvattamaan liiketoimintaansa kansainvälisten asiakkaiden kautta ja panostamaan siihen rahallisesti.

Perjantaina ryhmä vieraili Iittalan Lasimäellä sekä Hattulassa Kriipin Lomamökeillä ja Petäys Resortissa. Matkan varrella piipahdettiin Parolan Panssarimuseolla kuvaamassa japanilaisessa sarjakuvassa esiintyvää BT-42 -panssarivaunua.

Lauantaina matka jatkuu Petäys Resortista Lepaan viinitilan kautta Hämeenlinnaan, Renkoon ja Janakkalaan. Bussimatkan aikana japaninkielinen paikallisopas kertoo Hämeenlinnan historiasta ja nähtävyyskohteista.

Hämeenlinnassa tutustutaan Wetterhoffin tarjontaan, jossa vierailla on mahdollisuus tehdä itselleen käsityöpajassa pieni ryijy. Käsityöpaja oli erittäin suosittu jo Tokiossa järjestetyssä asiakastilaisuudessa, joten se tulee varmasti olemaan elämys myös oikeassa ympäristössä.

Wetterhoffin jälkeen vieraillaan matkanjärjestäjien toiveesta myös Koulutuskuntayhtymä Tavastian kampuksella, josta jatketaan matkaa Renkoon nauttimaan Tilausravintola Tulinummen lounasherkuista. Lauantaina majoitutaan Willa Göösissä Janakkalassa, jossa vieraat saavat nauttia ulkotulista, luonnon hiljaisuudesta ja hämäläisestä vieraanvaraisuudesta illallisen merkeissä.

Sunnuntaina ryhmä matkustaa takaisin Helsinkiin. Matkalla he tutustuvat Lopella Pirteeks/Nature in You yrityksen luonto- ja hyvinvointiohjelmaan ja nauttivat lounaan Pelto-Seppälän tilalla.

Matkalla kasvuun -yhteistyöhankkeen projektipäällikkö Leena Puumalainen on iloinen, että yrittäjistä löytyy rohkeutta ja halua hakea kansainvälisiä asiakkaita. Yhteistyö yrittäjien kanssa on sujunut hyvin ja tietenkin pohditaan, kuinka yritykset voisivat jatkaa hankkeen avulla käynnistyneitä konkreettisia toimenpiteitä myös hankkeen päätyttyä.

Matkalla Kasvuun -yhteistyöhankkeen päätoteuttajana on Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja osatoteuttajana Hämeen ammattikorkeakoulu Oy. Hankkeen rahoituksen on myöntänyt Hämeen ELY-Keskus, Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020. Hankkeelle on haettu jatkoaikaa 31.3.2019 asti.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.