Torstai 28.03.2024
Nimipäivät: Armas

Tuuli:
 

JOULUMYYJÄISET: Glögien joulusesonki alkoi Lepaalla jo marraskuun loppupuolella

Hyllyt täydennettynä. Pirjo Koskinen Lepaan viini- ja puutarhamyymälästä saa joulun alla myydä muun muassa Lepaan Lämmintä Glogiä.

Lepaalla vietetään lauantaina ja sunnuntaina perinteisiä joulumyyjäisiä. Lauantaina paikalla oli käsityöläisiä ja taiteilijoita, jotka olivat tuoneet myyntiin muun muassa joulukransseja, kudonnaisia ja perinteisiä suomalaisia luonnonravinteita.

Vanhojen suomalaisten perinneruokien asiantuntija, tyrväntöläinen Leena Hannukkala maistatti ulkona näytteitä myytävistä tuotteista.

Viinitilan erikoisuus joulunalusmyyntiin on Lepaan Ruusuinen Glögi, joka on tehty ruusukvittenitäysmehuun. Tätä pensashedelmään pohjautuvaa glögiä ei tiettävästi myydä missään muualla Suomessa.

– Glögien joulusesonki alkaa jo marraskuun lopulla ja joulu tuo meille kaikkein suurimman sesonkimyynnin, Pirjo Koskinen kertoo.

Hämeen Hitain on aito siideri, jota on lähtenyt iso erä myös Alkoihin.

Joulun alla ostetaan paljon myös muita juomia kuin glögejä. Kauppansa tekevät niin viinit kuin siideritkin. Lepaalta lähtee tuotteita myös Alkon valikoimiin, joista yhtenä esimerkkinä Hämeen Hitain -siideri.

– Suomi 100 -tuotteemme on klassisella sampanjamenetelmällä maustettu valkoherukkakuohuviini.

Käsityöläisten myyntipöydiltä löytyi hyviä lahjaideoita.

Suosittu juoma Pirjo Koskisen mukaan on myös kotimaisin yrtein varustettu Lepaan Lämmin Glögi.

Juha Reinikainen

Ruusukvittenipohjainen Lepaan Ruusuinen Glögi on juoma, jota ei taatusti joka myymälästä löydy.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.