Sunnuntai 20.01.2019
Nimipäivät: Sebastian
Hämeenlinna
Selkeää
-13°C
Tuuli: 2 m/s P
 

Kolmasluokkalaisten vuoden kuorosavotta loppuu suurkonsertteihin

Kuoroprojekti yhdistää taas Hämeenlinnan seudun kolmasluokkalaiset laulun äärelle.

Vuosittainen ”Poika, joka katseli puiden latvoja” -kuoroprojekti yhdistää Hämeenlinnan seudun kolmasluokkalaiset kuorolaulun äärelle. Tänä keväänä neljättä vuotta Hämeenlinnassa ja toista vuotta Hattulassa ja Janakkalassa toteutettava suuri kuoroprojekti tarjotaan kaikille yli tuhannelle Hämeenlinnan seudun kolmasluokkalaiselle. Projekti on osa Hämeenlinnan lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin sekä Hattulan ja Janakkalan kuntien kulttuuritoimien koordinoimaa perusopetuksen Kulttuuripolkua.

Kuoroprojekti huipentuu viime vuoden tapaan Hämeenlinnan, Janakkalan ja Hattulan kouluissa siten, että jokaisessa kunnassa on oma päätöskonserttinsa. Hattulassa konsertti järjestetäään keskiviikkona 18.4. kello 12–13 Juteinikeskuksessa. Hattulan konserttiin on vapaa pääsy; mutta yleisöpaikkoja on rajoitettu määrä. Konsertit videoidaan ja lähetetään livetaltiointina konserttipaikoilta, eli tunnelmaan voi osallistua myös kotiruutujen ääreltä. Livelähetys käynnistyy hieman ennen kunkin konsertin alkua ARXin Youtube-kanavalla (ARX TUBE):
https://www.youtube.com/channel/UCD-hRBM0Z6U4Np5jTFMaVPA

Projektin taiteellinen johtaja, kuoropedagogi Ismo Savimäki on harjoituttanut kuluneen lukuvuoden aikana kaikki Hattulan, Janakkalan ja Hämeenlinnan kolmannet luokat konsertissa esitettäviin kappaleisiin ja kuorolaulun perusteisiin. Konserteissa kolmasluokkalaiset ovat pääosassa nauttien konsertista ja päästessään esiintymään toisilleen. Oppilaat esiintyvät Sibelius-opiston opiskelijoista koostuvan kamariorkesterin kanssa. Draamallisen kokonaisuuden Sibelius- ja luontoaiheiseen konserttiin on suunnitellut taidekasvattaja Taina Maria Savimäki yhdessä Sibelius-opiston opettajien kanssa. Visuaalisen suunnittelun ja valosuunnittelun on työstänyt Olli Hietajärvi yhteistyössä teknikko Veikko Pullin kanssa.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.