Perjantai 29.03.2024
Nimipäivät: Jouni, Joni, Joonas, Joona, Jonne

Tuuli:
 

LÄHIRUOKA: Grillilihalta halutaan laatua

K-Supermarket Hattulan kauppias Miro Parjanen ja aitoolaista Penttilän tilan perunarieskaa maistattanut Taija Niemelä iloitsevat lähiruoan suosiosta. Lähiruoka on nyt suosittua, mutta kyseessä ei silti ei ole mikään hetken trendi. Penttilässä omaa jatkojalostusta on ollut jo 1990-luvun puolivälistä saakka.

Kesäasukkaat lisäävät myyntiä K-Supermarket Hattulassa, sanoo kauppiaana huhtikuusta asti toiminut Miro Parjanen. Kesämyynnissä korostuvat lisäksi grillattavat, joilta Parjasen mukaan kaivataan laatua.

– Kaiken grilliin sopivan myynti kasvaa, varsinainen piikki on ensimmäisten lämpimien kelien aikaan. Perinteisen lenkkimakkaran menekki on kesäaikaan aika pientä, hän kertoo.

Asiakkaiden suosiossa Parjasen mukaan ovat muun muassa Makulihan palkitut Olivia-sarjan makkarat.

– Makkarat on palkittu voittajina Makkaramarkkinoilla ja Iltalehden makkaratestissä. Lisäksi ne ovat ohuina hyviä grillattavia, kertoo Makulihan tuotteita, kuten palvipossua maistattamassa ollut Asko Okker.

Asko Okker toi tarjolle Makulihan makuja muun muassa palvipossun muodossa.

Perjantaina ja lauantaina Supermarketilla vietetään lähituottajapäiviä. K-Supermarket Hattulalla on kaikkiaan kymmeniä lähituottajia, ja lisää otetaan kauppiaan mukaan mielellään. Lähikulmien tuotteista erityisesti Hereford-karjan liha on edelleen huippusuosittua.

Hattulassa tuotettua lihaa on myös HK Scanin tuotteissa. Toinen kunnan kahdesta sikatilallisesta, Rita Wegelius Pelkolan tilalta, maistatti marketin pihamaalla laadukkaita artesaanimakkaroita.

Rita Wegeliuksella oli grilli kuumana perjantaina aamupäivällä. Ja syöjiä riitti.

Tervakoskelta Hattulaan kauppiaaksi vaihtanut Parjanen on tyytyväinen uuteen työympäristöönsä.

– Tosi hyvin olen viihtynyt, ihan kuin kotiin olisi tullut, sanoo Hattulassa jo pidempään asunut kauppias.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.