Torstai 28.03.2024
Nimipäivät: Armas

Tuuli:
 

Vapaaehtoisia ulkoiluttajia kaivataan lokakuun 5. päiväksi

Vanhustenviikon torstaina 5.10. vietetään iäkkäiden valtakunnallista ulkoilupäivää. Myös Hattulassa järjestetään tällöin ulkoilutapahtumat kello 13 Willa Katinalan, palvelukoti Helmen ja Kissankellon asukkaille Katinalassa, sekä Punojanportin asukkaille Parolassa.

Ulkoilupäivän tavoitteena on edistää toimintakyvyltään heikentyneiden ikäihmisten ulkoilua, muistuttaa ulkoilun tärkeydestä, sekä kannustaa ihmisiä ulkoilemaan yhdessä iäkkään omaisen, naapurin, tuttavan, palvelutalojen asukkaiden tai muiden ulkoilussa apua tarvitsevien kanssa.

Ulkoilu on iäkkäille mieluisa harrastus ja se kuuluu hyvään vanhuuteen. Ulkoilu piristää mieltä ja auttaa ikääntynyttä säilyttämään toimintakykyään pidempään. Ulkoilu ilman seuraa on monelle ikäihmiselle vaikeaa tai jopa mahdotonta. Yhdessä ulkoilu antaa hyvän mielen sekä auttajalle että autettavalle.

Jotta mahdollisimman moni asumispalveluiden asukkaista pääsisi ulkoilupäivänä ulos, tarvitaan vapaaehtoisia avuksi ulkoilemaan asukkaiden kanssa. Erityistaitoja ei tarvita, vaan iloinen mieli ja auttamisen halu riittävät.

Tapahtumassa ulkoillaan yhdessä pieni lenkki ja lopuksi juodaan ulkoilukahvit. Tapahtumaan voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi 2.10 mennessä Jenni Jokelaiselle puh. 050 521 9893 tai jenni.jokelainen@hattula.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.