Sunnuntai 09.12.2018
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli
Hämeenlinna
Pilvistä
3°C
Tuuli: 3 m/s P
 

Venäläinen lapsiryhmä konsertoi Hattulan kirkossa tammikuun alussa urkurinaan Marina Väisä

Marina Väisä esiintyy säännöllisesti Pietarin johtavissa konserttisaleissa omin konsertein sekä yhdessä instrumentalistien ja laulusolistien kanssa.

Hattulan kirkossa järjestetään torstaina tammikuun 4. päivänä kello 10 lasten konsertti. Konsertissa esiintyy Petäys Resortissa musiikkileiriä viettävä venäläinen lapsiryhmä urkurinaan kansainvälisesti arvostettu Marina Väisä.

Marina Väisä (s. 1977) on pietarilainen urkuri, joka konsertoi säännöllisesti  Mariinskin teatterin suuressa konserttisalissa, muissakin Pietarin konserttisaleissa ja palatseissa sekä Euroopassa. Marina Väisän suunnittelema lasten urkukonserttisarja Mariinskin teatterille 2015–2016 osoittautui hyvin suosituksi ja sitä päätettiin jatkaa konserttikaudeksi 2016–2017.

Konserttisarjassa kerrotaan satujen kautta urkujen soitosta, sävellyksistä, säveltäjistä sekä uruista soittimena. Tunnin kestävässä ohjelmassa lapset tutustuvat eri maiden urkusävellyksiin ja musiikkityyleihin ja urkujen soittoon vaikuttavana instrumenttina.

Dialogi ja interaktiivinen toiminta synnyttävät luovan ilmapiirin lapsille ja he viihtyvät ja innostuvat urkumusiikista ja uruista. Projektin päämäränä on saada lapsista urkumusiikin ystäviä samalla kun he saavat musiikillista pääomaa.

Lastenkonserttisarja

”Olipa kerran musiikkimaassa, urkuvaltakunnassa…”

URUT: MARINA VÄISÄ

 1. J.S. Bach: Toccata d-molli, BWV 565
 2. J.S. Bach: Trio Sonata No. 6 in G Major, BWV 630, osa 1
 3. C. D’Aquin: «Käki»
 4. J.S.Bach: «Gigue» Fuuga G-Major, BWV 577
 5. M. Dupré: Prelude in B Major, Op. 7 No. 1
 6. N.  Rimski-Korsakov: «Kolme ihmettä» «Tsaari Saltanin tarina» oopperan osan 4 Introduktio.
 7. P. Tšaikovski: «Pienten paimenten tanssi» baletista «Pähkinäsärkijä»
 8. T. Kiiskinen: Suite uruille:Finale
 9. J. Langley: Epilogi Freskobaldin aiheesta
 10. T. Kiiskinen: Suite uruille: «Sammakko»
 11. J. Lemmens: «Fanfaarit»
 12. R. Schumann: Studien für Pedalflügel Op.56 N4
 13. S. Slonimsky: Toссata

Marina Väisä

Marina Väisä valmistui Pietarissa Rimski-Korsakovin musiikkiopistosta pedagodi M.I Lebedjan luokalta vuonna 1999. Vuonna 2004 hän valmistui  Pietarin konservatorion vanhojen soittimien luokalta erinomaisin arvosanoin urkujen soitossa professori, urkutaitelija T.M. Tsausovan ohjaamana ja sekä cembalon soitossa I.V. Rozanovan ohjaamana. Vuonna 2005 hän valmistui Sibelius Akatemialta, professori Olli Porthanin johdolla. Vuonna 2006 hän suoritti vielä jatkotutkinnon  urkujensoitossa.

Koulutuksen aikana Marina Väisä osallistui kansainvälisille mestarikursseille, joissa opettajina olivat  L.  Lomann , J. Laukvik , V. Tserer , P. Van Dyke, Zh. Wolfs, L. Gielmi , B. Focrulle , K. Jussila. Gartowin rahaston stipendiaattina hän sai opiskella kuukauden Stuttgartin musiikki- ja taidekorkeakouluassa professori L. Lomannan johdolla.

Vuodesta 1991 vuoteen 2013 asti  Marina Väisä on toiminut Kelton evankelis-luterilaisen  Pyhän Yrjön seurakunnan kuoronjohtajana ja urkurina ja vuodesta 2009 Pyhän Marian kirkon pääurkurina. Marina Väisä vastaa Pyhän Marian kirkon konserttitoiminnasta, jossa esiintyvät sekä venäläiset että ulkomaiset  orkesterit, kuorot ja solistit. Siihen kuuluvat urkukonsertit koko Venäjän ainoilla barokkiuruilla, jotka on  rakennettu G. Zilbermannin urkutehtaan perinteen mukaan. Hän osallistui urkujen rakennusprojektiin vastaavana kuraattorina.

M. Tariverdievan III:ssa Kansainvälisessä urkukilpailussa Marina Väisä  sai kaksi erityispalkintoa. M. Taridievan IV:ssä Kansainvälisessä urkukilpailussa hän sai erikoispalkintona  konserttikiertueen Pohjois-Englannissa.

Väisä on toiminut urkuimprovisaation, musiikkiesitysten ja pedagogiikan opettajana Pietarin konservatoriossa Urkujen ja cembalon soiton osastolla vuodesta 2005 lähtien, urkuimprovisaation lehtorina Pietarin valtion yliopistossa Urku- ja kellosoittimien osastolla vuodesta 2010 2015 asti, sekä Inkerin kirkon Kelton teologisen seminaarin urkurikurssien opettajana vuodesta 2001 lähtien vuoteen 2014 asti.

Marina Väisä esiintyy säännöllisesti Pietarin johtavissa konserttisaleissa omin konsertein sekä yhdessä instrumentalistien ja laulusolistien kanssa. Marina Väisä on pitänyt konsertteja useissa kaupungeissa Suomessa ja Virossa, Ruotsissa, Englannissa ja Saksassa. Hänen laaja ohjelmistonsa urkurina esittelee teoksia eri aikakausilta. Vuonna 2012 hän julkaisi yhdessä Pietarin Oopperan mezzozopraano Elena Eremeevan kanssa CD-levyn ”Barokkimusiikkia uruille ja mezzosopraanolle ”. Teos äänitettiin Pyhän Marian kirkossa Pietarissa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.