Torstai 28.03.2024
Nimipäivät: Armas

Tuuli:
 

Cheerleadereilla kovatasoinen harjoitusrupeama

Mika Pennanen valmensi viikonvaihteessa Visan GTC-cheerleadereita.

Mika Pennanen valmensi viikonvaihteessa Visan GTC-cheerleadereita.

Parolan Visan GTC -cheerleaderit harjoittelivat viikonvaihteen ajan Mika Pennasen ohjauksessa. Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiassa Urheassa valmentava Pennanen on kansainvälisen tason ammattivalmentaja joka on viiden vuoden ajan valmentanut myös oman yrityksensä nimissä.

– Saamme ohjaajina Jennin kanssa tästä eväitä muun muassa stunttipuoleen ja lasten lihaskunnon ylläpitämiseen. Mikan osaaminen auttaa toivottavasti siinä, ettemme tee virheitä stuntharjoittelussa, kertoo GTC -cheerleadereiden vetäjä Marjut Rantamäki, jonka apuna ryhmää ohjaa Marjutin tytär Jenni.

Pennasen kalenteri täyttyy valmennuksista niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Parolaa ennen hän valmensi Espanjassa ja Ruotsissa ja on myös pian lähdössä uudestaan Keski-Eurooppaan.

– Teen töitä monien lajien parissa. Pääpaino on kuitenkin pari- ja ryhmästuntissa sekä cheerleadingissa.

Uimahypyistä hänellä on maajoukkuetaustaa myös kilpailijana ja valmentajana hän on tehnyt kaikissa lajeissa töitä sekä kansallisesti että kansainvälisesti menestyneiden ryhmien kanssa.

– Teen mielelläni mahdollisimman paljon töitä pienten seurojen kanssa. Toivottavasti myös tukijat muistaisivat, että pienissä lajeissa tukeminen ei välttämättä tarkoita kymppitonnien summaa vaan esimerkiksi hyvää alastulomattoa. Marginaalisten lajien avunpyynnöt kaikuvat silti usein kuuroille korville.

Esimerkkisuoritus paristuntti-nimisestä lajista.

Stuntin nostoissa yhteispelin on sujuttava.

Parolan lukion uuden salin saaminen käyttöön koko viikonvaihteeksi ilahdutti niin valmennettavia kuin valmentajaakin.

– Cheerleading harvoin pääsee missään painopistelajiksi, enkä suhtaudu hyviin harjoitustiloihin missään nimessä itsestään selvyytenä, Pennanen kertoi.

– Tyttöjen vanhemmat tykkäävät nimenomaan siitä, että täällä Parolassa pääsee harrastamaan, Marjut Rantamäki sanoo.

Marjut ja Jenni Rantamäki luotsaavat 21 tytön ryhmää, jossa on 8–16-vuotiaita harrastajia. Ryhmä on jo pitkään ollut täynnä ja haussa on uusia ohjaajia, jotta ryhmän kokoa voitaisiin kasvattaa. Vaikka tähtäin ei ole kilpailuissa vaan muissa esiintymisissä, on hyvän valmennuksen tarjoaminen silti vetäjien mielestä olennaista.

Viikonlopun aikana tytöille tuli yhteensä 12 harjoitustuntia Pennasen ohjauksessa.

– Katsotaan, saammeko tähän keväällä jatkoa, Marjut Rantamäki toteaa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.