Maanantai 17.12.2018
Nimipäivät: Raakel
Hämeenlinna
Lumikuuroja
-2°C
Tuuli: 3 m/s P
 

Entistä useammalle pyöräily on jo ympärivuotinen liikuntamuoto

Joonas Simpanen valmistautui vaihtamaan nastarenkaan maastopyörään.

Hatusen pyöräliikkeessä Parolassa tehdään talven alla paljon pyörähuoltoja.

– Pyöräänsä huollattavat sekä ne, jotka haluavat laittaa pyöränsa talviteloille huollettuna kevättä varten, että ne, jotka haluavat laittaa pyörän talviajokuntoon, kertoo kauppias Piia Hatunen.

Hänen mukaansa perinteisestä ongelmasta, eli pyörähuoltojen kasaantumisesta kesän alle, on jo pitkälti päästy eroon. Pyöräkaupassa näkyy Hatusen mukaan sekä pyöräilyn yleinen suosion kasvu että lajin ympärivuotistuminen.

Hatusen pyöräliike on madaltanut aktiivipyöräilyn aloittamisen kynnystä sekä kimppalenkeillä että asiantuntijaluennoilla. Kilpailuihin tähtääville liike pyörittää omaa tiimiä, Team Hatusta, myös tulevalla kaudella.

– Yksittäistä syytä lajin suosion kasvuun on vaikea löytää, mutta ainakin leudot talvet ovat varmasti edesauttaneet ympärivuotistumista, Piia Hatunen arvelee.

Porukkalenkkejä Hatusen on määrä jatkaa myös talvella.

Talviajoon varautuville on nykyisin tarjolla kevyitä ja lämpimiä asusteita. Tekstiileissä talven ehdoton suosikki on kengänsuojus, muissa tuotteissa ajovalot. Pyörähuolloissa keskitytään useimmin nastarenkaiden vaihtoon sekä yleiseen huoltoon, jolla muun muassa pyritään estämään vaijerien jäätymistä.

– Myös talvikypärien suosio on ollut kasvussa, Hatunen sanoo.

Pyöräliike Hatunen edustaa Specializedin ja Crescentin pyöriä sekä Helkaman ja Tunturin sähköpyöriä. Sähköpyörien suosio on myös lisääntynyt ja samalla sähköpyörien tarjonta on lisääntynyt hurjasti.

– Tulevassa tarjonnassamme on 25 sähköpyörämallia, Piia Hatunen kertoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.