Torstai 28.03.2024
Nimipäivät: Armas

Tuuli:
 

Hattulalainen Karoliina Kauhanen vie salibandyn osaamista Singaporeen

Hattulalainen Karoliina Kauhanen on mukana, kun suomalaista salibandykulttuuria viedään Singaporeen.

23-vuotias hattulalainen Karoliina Kauhanen on mukana viemässä suomalaista urheilu- ja
tapahtumaosaamista Singaporeen salibandyn muodossa. Hallitseva Suomen mestari, tamperelainen Classic ja turkulainen TPS ottelevat Suomen historian ensimmäisen virallisen salibandyliigaottelun kotimaan rajojen ulkopuolella 18.11.2017.

Ottelulla juhlistetaan 100-vuotiasta Suomea ja suomalaisten saavutuksia ulkomailla. Kauhanen hyppäsi projektiin mukaan, kun Singaporen miesten salibandymaajoukkueen päävalmentaja etsi hänet käsiinsä Singaporessa.

– Projektia oli suunniteltu ja toteutettu jo todella pitkään, mutta tapahtumalta puuttuivat raamit. Minun piti tiukalla aikataululla suunnitella ja toteuttaa, miten kokonaisuudesta viestitään loppukäyttäjälle, eli yleisölle. Hyppäsin mukaan juuri oikeaan aikaan ja oikeilla taidoilla, sillä olen erikoistumassa asiakaskokemuksen kehittämisen ja sisällöntuotannon pariin, Kauhanen kertoo.

Historiallisen liigapelin lisäksi suomalaisjoukkueet pelaavat paikallisten koululaisten kanssa. Joukkueet opettavat nuorille esimerkiksi erilaisia pelitekniikoita ja kehonhuoltoa. Projekti koskettaa 13–18-vuotiaita nuoria yli 50 singaporelaisesta koulusta. Joukkueet treenaavat myös Singaporen miesten salibandymaajoukkueen kanssa.

– Eniten minua innosti alkuvaiheessa teatteritaustani vuoksi kouluvierailut, mutta matkan varrella projektista on paljastunut paljon uusia, jännittäviä kulmia. Viemme suomalaisen urheiluosaamisen lisäksi mukanamme uusinta salibandyteknologiaa valmennusapplikaation muodossa, Kauhanen kertoo.

– Kun kerran mennään, niin mennään sitten isosti!

– Suomalaisilla on paljon annettavaa kansainväliseen tapahtumavientiin, viimeistä vuottaan
Humanistisessa ammattikorkeakoulussa kulttuurituotantoa opiskeleva Kauhanen kertoo.

Hän matkustaa tamperelaisen Classicin ja turkulaisen TPS:n mukana Singaporeen. Vaikka Singapore profiloituu hyvin länsimaiseksi, käytännön tasolla maa eroaa Suomesta ainakin hierarkkisuudessaan. Aasialainen johtamiskulttuuri vaikuttaa vahvana rakenteissa ja käytännöissä, jotka eivät turisteille näy.

– Singapore on historiansakin vuoksi varsin hierarkkinen maa, eli tieto kulkee useampien sanansaattajien kautta johtajille. Tämä saattaa välillä hidastaa työntekoa, mutta maassa maan tavalla, Kauhanen muistuttaa.

Hänen mukaansa suomalaista sisukkuutta ja rehellisyyttä kuitenkin arvostetaan Singaporessa.

– Erilaisten ja eri maiden välisessä yhteistyössä täytyy muistaa kulttuurilliset erot myös viestinnässä. Suomalaisesta säntillisyydestä ja suorasanaisuudesta on lopputuloksen kannalta hyötyä, mutta olen kantapäänkin kautta oppinut, että hienotunteisuus ja rivien välistä lukeminen ovat aivan yhtä tärkeitä taitoja.

2 kommenttia

  1. Fani:

    Hyvä KARO!
    Vuoden paras uutinen!!

     
  2. Mikael:

    Hieno juttu Karo! Tsemppiä

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.