Perjantai 29.03.2024
Nimipäivät: Jouni, Joni, Joonas, Joona, Jonne

Tuuli:
 

HPK:lla kahden ottelun viikko ja mahdollisuus kotirevanssiin Kärpistä

HPK kohtaa tänään SM-liigassa SaiPan Lappeenrannassa ja lauantaina kotonaan Kärpät. Molemmilla tulevilla vastustajilla on tällä hetkellä allaan kaksi peräkkäistä voittoa. Lauantaihin on kuitenkin vielä pitkä matka, sillä Kärpät kohtaa viikolla sekä KalPan että TPS:n.

HPK:n kannalta lauantain Ilves-voitto ja katsomon tunnelma tuossa pelissä sekä rauhallisempi peliviikko alun ottelusuman jälkeen antavat odottaa hyvää. Jobinpostia toi Liigan kurinpitäjän eilinen päätös määrätä puolustaja Niklas Friman neljän ottelun pelikieltoon. Tuomio tuli päähän kohdistuneesta taklauksesta Ilves-ottelussa. Ottelun aikana teosta ei tuomittu rangaistusta.

HPK lähtee kahden ottelun viikkoon allaan 2–0-kotivoitto Ilveksestä. Ottelu poiki jälkikäteen myös neljän ottelun pelikiellon isoja minuutteja pelanneelle Niklas Frimanille.

Lappeenrannassa Kerho kohtaa vasta neljä peliä pelanneen joukkueen, joka on HPK:n tapaan voittanut yhden matsin eli Ilveksen varsinaisella peliajalla ja yhden eli TPS:n voittolaukauksissa. Pisteensä SaiPa on kerännyt kahdessa edellisessä ottelussaan.

Joukkueet ovat viime kausina keskinäisissä kohtaamisissaan uskollisesti voittaneet kotipelinsä ja hävinneet vieraissa. Poikkeus tähän löytyy lokakuulta 2015, jolloin Kerho haki voittolaukauksilla pisteet Lappeenrannasta.

Kärpät on liigassa kolmantena. HPK vei Oulusta pisteet voittolaukauksilla ja JYP voitti Kärpät Jyväskylässä niukasti 4–3.

Viime viikon lopulla Pelicans ja Sport saivat Oulusta mukaansa vain suurinumeroiset tappiot. Kärppien Jari Sailio on taas pelikelpoinen tämän viikon otteluissa kärsittyään HPK:n Roope Laavaisen telomisesta saamansa kolmen ottelun pelikiellon.

Sailion otteet ja avauskierroksen niukka kotitappio Kärpille ovat hyvin muistissa ja saavat Rinkelinmäen yleisön vaatimaan lauantaina revanssia.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.