Nimipäivät: Pilvi, Pälvi

Tuuli:

HPK:lle helpottava kotivoitto

HPK tuulettaa Teemu Turusen 2-0-maalia.

HPK saalisti kauden ensimmäisen varsinaisella peliajalla tulleen liigavoiton ja ensimmäiset kotipisteet lauantaina. Liigan vaisusti aloittanut Ilves kamppaili pisteistä tasapäisesti melkein täydet kolme erää, mutta kaatui tehottomuuteen ja maalinsa suun tukkineeseen HPK-vahti Emil Larmiin.

HPK onnistui maalinteossa toisella ylivoimallaan ajassa 22.16, kun Oula Palve viimeisteli läheltä Mikko Lehtosen ja Kristian Vesalaisen esityöstä.

HPK ja Ilves olivat molemmat kipeästi sarjapisteiden tarpeessa. HPK oli aavistuksen rohkeampi ja otti täydet pisteet.

Seuraavan puolentoista minuutin ajan ottelun ykkösnimi Emil Larmi sai esittää koko torjunta-arsenaalinsa pelastaakseen puolustustyöt unohtaneen HPK:n aikalisälle. Tämä ei kotijoukkueen peliä rauhoittanut vaan Kerho sai tappaa kaksi rangaistusta peräkkäin.

Kolmas erä oli molemmilta joukkueilta hermostunutta kiekkoilua. Linjaansa ei illan aikana löytänyt myöskään ottelun tuomaristo joka vielä ajassa 52.18 tuomitsi HPK:n Juho Keräsen jäähylle heppoisesti.

Ilveksestä ei kuitenkaan lauantaina maalintekijää löytynyt. Joukkue ei ehtinyt edes yrittää tasoitusta ilman maalivahtia, sillä Teemu Turunen pääsi loppuminuuteilla läpiajoon ja veivasi komealla harhautuksella loppulukemat 2-0 (0-0, 1-0, 1-0) ajassa 58.42.