Sunnuntai 20.01.2019
Nimipäivät: Sebastian
Hämeenlinna
Selkeää
-13°C
Tuuli: 2 m/s P
 

JALKAPALLO: Tyttöjen turnaus juhlistaa Parolan Visan 90-vuotista toimintaa

Kati Pitkosella on pallo hallussa.

Parolan Visan T15-jalkapallojoukkueen pelaajat harjoittelevat maanantaina lukion ja yläasteen salissa.

– Talvisin harjoittelemme joka toinen viikko kolme kertaa viikossa ja joka toinen viikko kaksi kertaa viikossa, kertoo joukkueenjohtaja ja apuvalmentaja Anne Riihilahti.

Laukaisuharjoituksia ohjaa ykkösvalmentaja ja Annen mies Topi Riihilahti. Riihilahdet ovat vetäneet useamman vuoden ajan joukkuetta, jossa myös heidän oma tyttärensä Essi pelaa.

– Ringissä on nyt 13 tyttöä joista kaksi on kaksoisedustuksella HJS:sta. Toivomme ehdottomasti lisää pelaajia mukaan, kertoo Anne Riihilahti.

Joukkueessa pelaa tyttöjä peräti neljästä eri ikäluokasta, eli 2001–2004 syntyneistä.

– Pelaamme tulevalla kaudella piirin 7 vastaan 7 -sarjaa ja panostamme turnauksiin, Anne Riihilahti kertoo.

Annika Syrjälä ja Anne Riihilahti odottavat alkavaa jalkapallokautta innolla.

Kahdeksatta vuotta jalkapalloa harrastava Annika Syrjälä pelaa pääosin hyökkääjänä ja välillä maalivahtina.

– Aloitin HJS:ssä ja sen jälkeen olen pelannut Visassa. Meillä on joukkue, jossa kaikki ovat keskenään tosi tasaisia ja kehittyvät koko ajan. Jalkapallon tulin aloittaneeksi, kun omaa lajia ei tahtonut löytyä ja näimme lehdessä ilmoituksen, hämeenlinnalainen Syrjälä kertoo.

Annikan ja joukkuekevereiden kauden yksi kohokohta on edessä jo noin kuukauden päästä, lauantaina huhtikuun 14. päivänä, kun joukkue järjestää Parolassa kahdeksan joukkueen turnauksen.

– Turnaus kestää koko päivän ja on osa Visan 90-juhlavuoden ohjelmaa. Vaihdamme myös peliasujen toimittajaa Nikeen ja pelaamme jo tuon 14.4. turnauksen uudessa peliasussa, myös seuran hallitukseen kuuluva Riihilahti kertoo.

2003–04 syntyneille tytöille suunnattuun turnaukseen Pallokentällä vastustajia saapuu niin Lempäälästä, Ylöjärveltä, Valkeakoskelta, Raisiosta, Aurasta, Tervakoskelta kuin Lauttakylästäkin.

– Turnausta odotan totta kai innoissani, vaikka ulkona ei olekaan päästy treenaamaan. Hyvä turnaus on tulossa, lupaa Annika Syrjälä.

Kotiturnauksensa lisäksi ParVin T15 osallistuu kesäkuun alkupuolella tyttöturnaukseen Barcelonassa ja kesäkuun lopulla Särkänniemi-cupiin. Talvikaudella joukkue pelasi futsalia, jossa sijoitus piirin sarjassa oli neljäs.

Janette Mikkonen valmistautuu laukaisemaan.

– Jos emme jatkossa saa enemmän pelaajia, keskitymme mahdollisesti vain futsaliin, että hyvä harrastus voi jatkua edes siinä muodossa, Anne Riihilahti kertoo.

Varainhankinnassa joukkue on hyödyntänyt muun muassa talkoita joiden hyvänä puolena on Riihilahden mukaan myös se, että pelaajat ja vanhemmatkin tutustuvat toisiinsa.

Parolan Visan juhlavuoteen kuuluu myös monia muita tapahtumia. Turnaukset käynnistyvät vauhdilla, sillä heti T15-turnausta seuraavana päivänä on vuorossa B-poikien järjestämä turnaus 2008 syntyneille. Elokuulle on suunnitteilla historiallisten valokuvien näyttely kirjastolle ja kauden päättäjäiset on määrä viettää normaalia reteämmin.

– Visa on perustanut myös stipendirahaston eli vaikka perheen taloudellinen tilanne ei muuten sallisi harrastuksen aloittamista, voi seuralta anoa stipendiä. Hienoa, että lapsiin ja nuoriin satsaaminen on huomioitu myös näin, arvelee Riihilahti.

(Hattulaan.fi / -jr)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.