Perjantai 29.03.2024
Nimipäivät: Jouni, Joni, Joonas, Joona, Jonne

Tuuli:
 

KESTÄVYYSLAJIT: Kallion ja Vastarannan tähtäimessä ulkomaan kilpailut

Jukka Vastaranta ja Sonja Kallio vierailivat lauantaina Hattulassa tukijansa Hatusen tapahtumassa.

Hatunen Racing Teamin paidassa tällä kaudella kilpailleet Sonja Kallio ja Jukka Vastaranta suunnittelevat kilpailevansa ensi kaudella myös ulkomaisissa kilpailuissa. Maastopyöräilyyn keskittyvä Vastaranta kilpaili tällä kaudella tarkoituksellisesti säästeliääseen tahtiin.

Toukokuussa hän voitti Hyvinkäällä EVOC MTB:n ja Hämeenlinnassa Aulanko MTB:n, polki heinäkuussa SM-hopealle Valkeakoskella ja voitti pari viikkoa sitten Jämi MTB:n 84 kilometrin kisan. Hänen tarkoituksensa oli startata myös Tahkolla, mutta flunssa esti kisasuunnitelmat.

– Kisoja oli Aulangon jälkeen vähän, mutta kunto meni koko ajan parempaan suuntaan. Harjoittelu on ollut vähän kevyempää jo heinäkuun lopulta lähtien, Vastaranta kertoo.

Ensi kauteen hän kuitenkin aikoo valmistautua “täydellä höyryllä”.

– Tarkoitus olisi ajaa myös ulkomailla.

Vastaranta voitti 2000-luvun alussa nuorten sarjoissa EM- ja MM-mitaleita niin maasto- kuin maantiepyöräilyssäkin ja solmi ammattilaissopimuksen Hollantiin. Parhaat saavutuksensa 2010-luvulla hän on tehnyt maastopyöräilyssä.

Ulkomailla kilpaileminen kuuluu sekä Jukka Vastarannan että Sonja Kallion ensi kauden suunnitelmiin.

Hattulasta kotoisin oleva Sonja Kallio asuu ja harjoittelee Vastarannan tapaan Tampereella. Kallion päälaji on kahden viime kauden ajan ollut triathlon.

– Finntriathlonin kerää koko sarjan -voitto oli yksi tavoite tälle kaudelle ja se toteutui, hän iloitsee.

Parhaaksi kisakseen hän nostaa peesikiellolla käydyn perusmatkan, jossa sijoittui kolmanneksi.

– Johdin juoksun puoliväliin asti ja kakkossijaan jäi lopussa eroa vain muutama sekunti.

Maastohiihdon ja maastopyöräilyn kautta triathlonistiksi siirtynyt Kallio aikoo pitää triathlonin edelleen päälajinaan ensi vuonna.

– Tykkään triathlonin monipuolisuudesta ja myös ulkomaiset kilpailut kuuluvat suunnitelmiin. Erityisesti uintia ja juoksua on treenattava paremmaksi, pyörällä olin kolmessa tämän vuoden starteistani nopein nainen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.