Sunnuntai 20.01.2019
Nimipäivät: Sebastian
Hämeenlinna
Selkeää
-13°C
Tuuli: 2 m/s P
 

KOTIAVAUS: Futsal tekee uutta nousua Hämeenlinnan kupeessa

Jere Nirkko ja Jukka Järvinen pelaavat ParVin futsal-joukkueessa. Heidän, kuten useimpien joukkueen pelaajien talvikausi on tasapainoilua futsalin ja jalkapallon välillä.

Jere Nirkko ja Jukka Järvinen pelaavat ParVin futsal-joukkueessa. Heidän, kuten useimpien joukkueen pelaajien talvikausi on tasapainoilua futsalin ja jalkapallon välillä.

Kun Parolan Visan miesten futsal-joukkue avasi 4.-divisioonakautensa vierasvoitolla Kyröskosken Apasseja vastaan, oli se useille joukkueen pelaajille noin 35. voitettu palloilun sarjaottelu putkeen.

– Aloitimme futsalin viime vuonna ParVissa 5.-divisioonasta, kun korkeammalla pelaavaa joukkuetta ei seudulla ollut tarjolla. Voitimme viime talvena kaikki 12 otteluamme. Joukkueen runko koostuu HJS:n jalkapalloilijoista ja siellä puolestaan voitimme kesällä kaikki 22 peliämme 4.-divisioonassa, kertoo maalivahti ja futsal-joukkueen kippari Jukka Järvinen.

Järvisellä on futsal-taustaa Härmästä ja 2.-divisioonasta kymmenen vuoden takaa.

Kotiottelut futsalissa aloittaa perjantainen myöhäisottelu uudessa Juteinikeskuksen hallissa tamperelaisen PP-70:n kakkosjoukkuetta vastaan.

– Apassit oli viime vuonna nelosen keskikastin alapuolella joten 7–1-voitto heistä ei välttämättä anna täyttä kuvaa sarjan tasosta. Tarkoitus silti on, ettemme jää tällekään tasolle kautta pidemmäksi ajaksi, sanoo Järvinen.

Palloilu täyttää niin Järvisen kuin futsalissa kärjessä pelaavan Jere Nirkonkin vuoden melko tehokkaasti.

– Viimeinen futispeli oli 4.10. ja siinä oli viikko, kaksi taukoa ennen futsalin alkua, Nirkko kertoo.

Futsalissa joukkue pitää viikottaisten tapahtumien määrän tarkoituksella vähäisenä, sillä HJS-pelurien lisäksi joukkueeseen kuuluu kolme Härmän jalkapalloilijaa. Ainoastaan muutama futsal-ryhmästä ei pelaa jalkapalloa.

– Mitä lähemmäs jalkapallokauden alkua tullaan, sitä enemmän sen lajin treenit alkavat painaa päälle. Sen takia yritimme viime kauden jälkeen tarkoituksella saada pelaajarinkiä laajennettua, Jukka Järvinen kertoo.

Futsalissa kentällä on kerrallaan neljä pelaajaa ja maalivahti. ParVin noin 15 miehen ryhmän ansiosta jouston varaa löytyy lajien välille ja kaikkien ei tarvitse joka kerta lähteä pelireissuun.

– Ensimmäisessä pelissä mukana oli 8 + 1 pelaajaa.

Visa on Nirkon ja Järvisen mukaan ottanut futsal-joukkueen hyvin vastaan. Kulttuurisokkia lievensi varmasti sekin, että suuri osa nyt HJS:ssä jalkapalloa pelaavista urheilijoista kuului aikaisemmin Parolan Visan jalkapallomiehiin.

– Kotihallimme Juteinikeskus on paras mahdollinen peli- ja harjoituspaikka. Olosuhteiden puolesta mennään ihan ylärajoilla.

ParVi saa myös tänä vuonna jalkeille futsalin ikämiesjoukkueita. 45-vuotiaat pelaavat SM-sarjaa ja 55-vuotiaiden joukkueella on määrä osallistua turnausmuotoisena pelattavaan SM-taistoon.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.