Torstai 18.04.2024
Nimipäivät: Valto, Valdemar

Tuuli:
 

LENTOPALLO: HPK-Naiset tuo lentopallon liiga-avauksensa Hattulaan

Michaela Madsenin ja HPK:n osaaminen oli viime keväänä lajissaan Suomen parasta. Finalistit kohtaavat taas Hattulassa HPK:n liiga-avauksessa lokakuun 23. päivänä.

LP Viesti testasi viime keväänä, onko Michaela Madsenin ja HPK:n osaaminen lajissaan Suomen parasta. Ja olihan se. Finalistit kohtaavat uudelleen HPK:n liiga-avauksessa lokakuun 23. päivänä Hattulan uudella Juteinikeskuksella.

HPK:n lentopallonaiset voittivat viime kevään SM-finaalisarjassa LP Viestin ja toivat mestaruuden Hämeenlinnaan. Naisten Mestaruusliiga alkaa maajoukkueen otteluohjelman vuoksi tänä syksynä totuttua myöhemmin.

Varsinkin hattulalaisten kannattaa silti malttaa odottaa avausta, sillä hallitseva mestari tuo liigan avausottelunsa uuden Juteinikeskuksen liikuntahalliin. Lokakuun 23. päivänä vastassa on kevään finaalivastus LP Viesti.

Katja Kylmäaho on yksi HPK:n maajoukkuepelaajista.

Katja Kylmäaho on yksi HPK:n maajoukkuepelaajista.

– Kyseessä on viime kauden finaalin uusinta. Meillä on kasassa hyvä joukkue josta viime kauteen verrattuna ovat vaihtuneet vain ulkomaalaiset. Mitaleista taistelemme varmasti tälläkin kaudella, sanoo Hattulassa asuva HPK:n toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki.

Neljä pelaajaa HPK:sta eli Katja Kylmäaho, Michaela Madsen, Piia Korhonen ja Salla Karhu ovat olleet syksyllä maajoukkueen mukana. Karoliina Friberg kieltäytyi maajoukkuekutsusta.

Ottelutapahtumaan on vapaa pääsy. Maanantaina kouluisäntä Pekka Anttilan opastuksella halliin tutustunut Kalliomäki sai kuulla, että kiinteitä penkkejä on 300 ja lisäksi 500 irtotuolia.

– Avaamme myös hallin päätyseinän ruokalaan, kaavailee otteluun kovaa yleisömäärää toivova Kalliomäki.

HPK:n strategiana on viedä huippulentopalloa sinne missä halua on peliä seurata ja olosuhteet kunnossa. Hattulasta löytyy nyt molempia, iloitsee Ville Kalliomäki.

HPK:n strategiana on viedä huippulentopalloa sinne missä peliä on halua seurata ja olosuhteet kunnossa. Hattulassa täyttyvät nyt molemmat edellytykset, iloitsee Ville Kalliomäki.

Sunnuntaina lokakuun 23. päivänä Juteinikeskuksella on tiedossa ohjelmallinen tapahtumapäivä, joka alkaa pihalla järjestettävillä tapahtumilla kello 16.30. Ennen kello 18 alkavaa liigaottelua hallissa pelataan HPK:n akatemiajoukkueen ottelu. Pekolan Isku hoitaa tapahtumassa ainakin kahvilan järjestelyt.

– Kunnanjohdon kanssa oli jo talvella puhetta, että tänne pitää saada häppeningiä. Ei ottelun siirtäminen Elenia-Areenalta ihan yksinkertaista ole mutta haluamme kunnioittaa sitä, että tänne saatiin aikaan näin hieno halli, kertoo Kalliomäki.

Hänen mukaansa keskusteluja on käyty myös siitä, että ottelu tai kaksi pelattaisiin jatkossa joka vuosi Hattulassa.

– HPK:n strategiana on jo jonkin aikaa ollut viedä peliä sinne mihin sitä voi viedä.

Ville Kalliomäki ja kouluisäntä Pekka Anttila keskustelivat ottelutapahtuman yksityiskohdista.

Ville Kalliomäki ja kouluisäntä Pekka Anttila keskustelivat ottelutapahtuman yksityiskohdista.

Ville Kalliomäen visioissa on Hattulan oma tapahtumapäivä, eli Elenia-Areenan ottelutapahtumaa sellaisenaan ei aiota toteuttaa Hattulassa.

– Tänne tehdään omanlaisensa tapahtuma. Mukana on muun muassa Panssariprikaati joka tarjoaa hernerokat ja mehut 400 ensimmäiselle.

Juha Reinikainen

Hattulaan on periaatteessa mahdollista tuoda liigaotteluja vaikka joka kausi, uskoo Ville Kalliomäki.

Hattulaan on periaatteessa mahdollista tuoda liigaotteluja vaikka joka kausi, uskoo Ville Kalliomäki.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.