Sunnuntai 20.01.2019
Nimipäivät: Sebastian
Hämeenlinna
Selkeää
-13°C
Tuuli: 2 m/s P
 

PAROLAN VISA: Tuore Sinettiseura haluaa olla merkittävä kasvattaja

Alueen johtava ohjaustoimintaseura ja merkittävä kasvattajaseura. Siinä pari hiljattain Sinettiseuraksi päässeen Parolan Visan kolmivuotissuunnitelman tavoitetta.

– Ohjaustoiminnan kehittäminen edelleen tarkoittaa, että luomme jalkapallon lisäksi muitakin palveluja joilla saamme lapsia ja nuoria liikkumaan, sanoo seuran puheenjohtaja Janne Oksanen.

Visalaiset tuntevat Oksasen ja Oksanen tuntee Visan. Seuran puheenjohtajalla on taustaa myös toiminnanjohtajan työstä.

Visalaiset tuntevat Oksasen ja Oksanen tuntee Visan. Seuran puheenjohtajalla on taustaa myös toiminnanjohtajan työstä.

Puheenjohtajaksi Jyrki Vuorisen jälkeen astunut Oksanen tuntee paikallisen seuratyön. Taustalla on viisi vuotta toiminnanjohtajan pestiä 2010-luvun vaihteen molemmin puolin. Senkin jälkeen Oksanen on ollut Visan hallituksen jäsen.

– Toiminnanjohtajana ollessani rakennettiin yhteistyötä Visan ja Pekolan Iskun välille.

Yhteistyö on kantanut. Seurat toimivat edelleen itsenäisinä, mutta seurojen palkatut työntekijät ovat yhteisiä.

Parolan Visan kauden päättäjäisiä vietettiin sunnuntaina.

– Kausi sujui pääpiirteissään hyvin. Jäsenmäärä on ollut koko ajan nousussa eli meille halutaan tulla muualtakin.

Janne Oksanen sanoo puheenjohtajana olevansa taustalla viihtyvää tyyppiä, joka tarkkailee seuran toimintaa lukujen kautta. Urheilijana hänellä on omaa pelaajataustaa jalkapallosta noin 20 vuotta 1.- ja 2.-divisioonatasoa myöden. Salibandya hän iskee harrastemeiningillä.

Visan tavoitteeksi Oksanen kertoo myös joukkueen saamisen jokaiseen ikäluokkaan. Tällä hetkellä seuralla on 250 lisenssipelaajaa. Määrän lisäksi tavoitteena on myös pystyä kehittämään nuoria eteenpäin pelaajan polulla.

– Yksi tärkeä asia oli jatkosta sopiminen juniorivalmennuspäällikkö Jyrki Rohamon kanssa. Hän toimii ensi vuonna oman toimensa ohessa mutta vuodeksi 2018 toivomme saavamme tukea täysipäiväisen juniorivalmennuspäällikön palkkaamiseksi, Oksanen kertoo.

Visalle myönnettiin Sinettiseuran status noin kuukausi sitten. Oksanen iloitsee tunnuksesta.

– Äärimmäisen tärkeä meriitti joka kertoo, että seura tekee aika paljon asioita oikealla tavalla. Toisaalta se velvoittaa pitämään tasoa yllä ja hoitamaan asioita huolellisesti jatkossakin.

Juteinikeskuksen uusi liikuntahalli toi parannusta myös Parolan Visan harjoitusoloihin.

– On tärkeätä, että Hattulan kokoisessa kunnassa on tämänkaltainen halli. Toimintamme seurana tulee menemään eteenpäin myös futsalissa, ja lajit palvelevat jalkapallon kanssa toisiaan hyvin.

Joulukuun 10. päivänä Juteinikeskuksessa nähdään futsalia maan huipulta, kun Visa yhteistyössä Hattulan kunnan ja Ilves-Futsalin kanssa järjestää ottelutapahtuman, joka huipentuu kello 16 pelattavaan miesten SM-sarjan otteluun Ilves–Tervarit.

Visa itse saa futsalissa jalkeille niin kovatasoisen ikämiesjoukkueen kuin miesten 4.-divisioonankin ryhmän.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.