Perjantai 22.02.2019
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda
Hämeenlinna
Selkeää
-15°C
Tuuli: 1 m/s P
 

Alajoen Kasvitarhalla odotetaan kevättä kuin kuuta nousevaa

Alajoen Kasvitarhan valikoimiin kuuluu myös erilaisia minttuja ja oliiviyrtti, sen vahvasti oliiville tuoksuvia versoja käytetään samaan tapaan kuin oliiveja.

Alajoen Kasvitarha avautuu kesään sunnuntaina huhtikuun 22. päivänä.

– Avaamme sunnuntaina kello 10 ja sen jälkeen olemme säännöllisesti avoinna elokuun puoliväliin asti, kertoo Sirje Martin.

Kasvitarhalla on pitkän ja runsaslumisen talven takia jouduttu erikoisjärjestelyihin. Kasvihuoneiden väliin pakkautunut lumi on hohkanut kylmää kasvihuoneiden seinustoille siinä määrin, että toista kasvihuonetta on jatkettu lisäosalla ja sinne on siirretty osa kasveista.

– Meiltä hajosi myös iso lämmitin jonka jouduimme uusimaan. On hyvä, että olemme toimineet jo sen aikaa, että moneen on ehtinyt tottua ja vaikeammankin talven kestää, pohtii Sirje Martin.

Orvokin kukinta on Alajoen Kasvitarhalla tänä keväänä myöhässä.

Lepaalla hortonomiksi opiskeleva Saana Kasurinen harventaa amppeleita.

– Se ei haittaa niin paljon, koska kukaan ei vielä halua orvokkia, Martin luonnehtii.

Tulis´ vaan kevät, huikkaa kasvitarhan isäntä Lasse Kautto päällimmäiseksi toiveekseen tikkailta, joilla on tekemässä kasvihuoneen ulkopuolisia huoltotöitä.

Lämpöä onkin puutarhayrittäjän onneksi luvattu huhtikuun lopulle. Alajoen Kasvitarhalla ensimmäinen kevään merkkitapahtuma on äitienpäivä, johon on panostettu edellisiä vuosia enemmän.

– Myyntiin tulee erivärisiä pöytähortensioita, suosittuja maljaköynnöksia amppelissa ja ruukussa sekä muutama bouganvilla eli ihmeköynnös. Tietysti meiltä löytyy myös ruusut ja isot laventeliruukut, Sirje Martin toteaa.

Uutuuskasveja Alajoen tarhalla ovat roosa mustasilmäsusanna ja vaaleanpunainen, pilkullinen petunia.

– Myös lisukekasveja on lisätty – löytyy sammakonputkea, onnenapilaa, suikeroalpia ja erilaisia heiniä. Samoin lankaköynnöstä, jota meiltä on toivottu. Yrttejä valikoimissamme on noin 40 eri lajia.

Saana Kasurinen ja Sirje Martin valmistelevat kasvitarhaa kesäkauden avaukseen.

Perinteinen kevättapahtuma kasvitarhalla järjestetään toukokuun 20. päivänä, jolloin painopiste on ohjelmallisessa tarjonnassa. Tapahtumia riittää läpi kesän, sillä kesäkuussa Alajoen Kasvitarha on mukana Avoimet Kylät -tapahtumassa ja loppukesästä vielä Avoimet Puutarhat – tapahtumassa.

Juha Reinikainen

1 kommentti

  1. Timo Koskinen:

    Hyvältä näyttää 😊 Nyt vain toivotaan, että lämpötilat säilyvät kohtuullisina…

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.