Maanantai 17.12.2018
Nimipäivät: Raakel
Hämeenlinna
Lumikuuroja
-2°C
Tuuli: 2 m/s P
 

Hyvän Olon Aitta: Anu Talus loi myymälän yhteyteen suositun hoitolan

Anu Talus on kehittänyt myymälän oheen hoitolan ja on nykyään myös luonnonkosmetiikan maahantuoja.

Iittalassa Hyvän Olon Aittaa pyörittävä Anu Talus on toisen polven yrittäjä, joka on laajentanut pitkään Hunaja-Aitan nimellä toimineen yrityksen toimintaa hoitopalveluihin. Juuri kosmetologiksi valmistunut mutta aikanaan luontaishoitajana hoitolatoimintansa aloittanut Anu kertoo, että vuonna 2012 avatun pienen hoitolan kysyntä ja palvelut ovat koko ajan lisääntyneet.

– Hoitolan merkitys on koko ajan kasvanut ja kasvanut. Tarjoan esimerkiksi monia kasvohoitoja, suklaakuorintaa yhdistettynä hierontoihin, hunajahierontoja, jalka- ja käsihoitoja kosmetologisia palveluja sekä lymfahierontoja. Lisäksi pidämme monenlaisia kursseja kuten hunajahierontakursseja ja monia terveysluentoja ja hyvinvointi- sekä ihonhoitoryhmiä, Anu kertoo.

Parhaana osaamisalueenaan hän pitää iho- ja kasvohoitoja. Hoitolassa on käytössä seitsemän eri toiminnon monitoimilaite, jota käytetään esimerkiksi timanttihiontaan, ultraäänihoitoihin ja mesoterapiaan.

– Asiakkaita hoidoissa käy kauempaakin kohtuullisen edullisen hintatason takia, Anu arvioi.

Viihtyisä hoitola sijaitsee myymälän naapurihuoneessa.

Nykyisen yrittäjän isän, Markku Niemisen, perustama Hunaja-Aitta pärjäsi pitkään hunajan ja oheistuotteiden myynnillä. Vierailijamäärät Lasimäellä ovat kuitenkin huippuvuosista vähentyneet ja kesän sesongin ulkopuolisiin aikoihin piti kehittää oheispalveluja.

– Aluksi tein myymälässä kahdeksan tunnin päiviä ja hoidot siihen päälle. Siinä alkoi tulla helposti 13 tunnin työpäiviä, mutta lyhensimme myymälän aukioloaikaa sesongin ulkopuolella muutaman tunnin päivässä ja aloin pitää sunnuntait ja maanantait kiinni niin tilanne helpottui. Nyt voin itsekin hyvin ja on aikaa myös perheelle. Kesä- ja joulusesonkina olemme auki joka päivä ja nuoret tekevät silloin vapaapäiväni, Anu kertoo.

Samalla hän havaitsi, että väsyneellä yrittäjällä ei varsinkaan hoitotilanteessa ole mitään käyttöä.

– Onneksi olen saanut työllistää myymälään hyviä nuoria työntekijöitä. Olen tarkoituksella tykännyt ottaa nuoria, koska työelämässä aina kysytään, onko työkokemusta.

Anu Talus on kouluttautunut itse ensin luontaishoitajaksi, koska oli saanut hoidoista apua omiin kilpirauhasvaivoihinsa. Tuoreen kosmetologin tutkintonsa lisäksi hän on opiskellut yrittäjätutkinnon ja yritysjohtajan erikoisammattitutkinnon.

Hoitolan ja myymälän lisäksi Hyvän Olon Aitta on nykyään luonnonkosmetiikan maahantuoja. Anu Taluksella on Suomessa yksinoikeus manuka-hunajasta valmistetuille luonnonkosmetiikkasarjalle. Liiketoiminta siirtyi hänelle toiselta yrittäjältä marraskuun alussa.

– Tuotteita on myynnissä omassa myymälässämme ja verkkokaupassa, tulevaisuudessa myös muutaman alue-edustajan kautta.

Hunajaharvinaisuutta saadaan Uudessa-Seelannissa kasvavista Manuka-pensaan kukista.

– Tuottaja on paikallinen perheyritys, jonka kanssa on käyty neuvotteluja Skypen välityksellä.

Anu kertoo, että mehiläistarhaus on Suomessa viime vuosikymmeninä vaikeutunut muun muassa tuholaisten lisääntymisen takia. Myymälän valikoimista on nykyään noin kolmasosa hunajaa, joka tulee edelleen pääosin Anun isän ja äidin toimittamana.

Anun isän Markun mukaan nimettyä hunaja-inkiväärivalmistetta sopii hyödyntää myös joulutarjoiluissa.

– Lisäksi saamme osan hunajasta Pesosen Mehiläistarhoilta Hämeenkyröstä.

Anun vanhemmat asuvat nykyään Hattulassa Anun entisessä mummolassa, jonka mailla on myös osa mehiläispesistä. Anu itse asuu Iittalassa lapsuudenkodissaan.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.