Perjantai 19.04.2024
Nimipäivät: Pilvi, Pälvi

Tuuli:
 

PAROLAN ROSOLLI: Vuoden lounasravintola pyrkii monipuoliseen tarjontaan ja kotoisaan ilmapiiriin

Parolan Rosollin Eija ja Janne Wallin pyörittävät nykyisin yhteensä kolmea ravintolaa.

Hattulaan.fi:n lukijat ovat puhuneet: Hattulan paras lounasravintola vuosimallia 2018 on Parolan Rosolli. Jo vuodesta 1985 samassa kiinteistössä toiminut Rosolli keräsi verkkoäänestyksessä 20 ääntä. Muista mitalisijoista käytiin ankara kamppailu. Hopealle ylsi Parolan Kotipizza 12 äänellä. Pronssin jakoivat 11 äänellä Mierolan Silta-Café ja Istanbul.

Parolan Eväspuoti ja Hattulan Pizza-Kebabhouse saivat molemmat 4 ääntä, Saara-Mummi 2 ääntä ja Inkalan Kartano sekä K-Supermarketin lämminruokatiski 1 äänen.

Paikka on viihtyisä, ruoka monipuolista ja edullinen. Rosollin joululounas on herkullinen. Hinta/laatusuhde ja parkkipaikka lähellä. Muun muassa näin äänestäjät arvioivat voittajaa vastausten perusteluosiossa.

– Ihan hauska yllätys, harvoin sitä kehuja saa vaikka kuinka yrittäisi, toteaa Rosollilla eniten työskentelevä yrittäjä Janne Wallin.

Janne ja hänen vaimonsa Eija Wallin ovat nyt 11. vuotta Rosollin omistajina. Heidän muita ravintoloitaan ovat Hämeenlinnassa toimivat Fredrika ja Militaria. Rosollin lounastajamäärä on keskimäärin 40–50 päivässä.

– Täällä käy syömässä paljon tuttuja asiakkaita ja ilmapiiri on kotoisa, pystyy juttelemaan niitä näitä, Janne Wallin kertoo.

Kyselyssä tiedusteltiin myös ruokailutottumuksiin liittyviä asioita. Vastaajista 68,66 prosenttia piti tärkeimpänä lounaspaikan valinnan kriteerinä ruoan laatua.

– Ruokaan koitamme panostaa, jotta se olisi mahdollisimman monipuolista. Lounaalla on aina vähintään kaksi lämmintä ruokaa ja keitto. Varsinkin ulkopuoliset raksamiehet ovat yleensä ihan haltioissaan ja toivottavasti heitä riittäisi; mitä enemmän kylällä rakennetaan, sitä enemmän sen meillä näkee, Janne Wallin sanoo.

Lounasruoista Hattulassa parhaiten maistuvat liharuoat. Kasvisruokaakin yritetään joka päivä pitää tarjolla, vaikka sitä ei erilaisista kokeiluista huolimatta syödä paljoakaan.

Wallinit toteavat, että oma linja ravintoloitsijana on löytynyt:

– Lounas on se meidän juttu. Nyt, kun ravintoloidemme määrä kaupungissa on vähentynyt, aikaa on taas pitopalvelupuolellekin, Eija Wallin sanoo.

Rosollissa on seurakuntatalon remontin aikana järjestetty myös tavallista enemmän yksityistilaisuuksia, kuten muistotilaisuuksia.

Äänestyksessä toiseksi sijoittunutta Parolan Kotipizzaa arvioitiin esimerkiksi näin:

Laadukas tuote ja hyvä palvelu. Hämeenlinnan seudun parhaat pizzat. Tärkein syy on lukuisat vegaaniset vaihtoehdot. Myymälä on myös siisti ja palvelu ripeää ja asiantuntevaa.

Kolmossijan jakoivat Mierolan Silta-Café ja Istanbul Pizza-Kebab. Silta-Caféta kiitellään äänestyksessä seuraavasti:

Ystävällinen palvelu, hyvä ruoka ja palkkaa nuoria kesätöihin. Nätti kassatyttö. Iloinen palvelu ja hyvää, tuoretta kotiruokaa.

Istanbulkin saa vuolaasti tunnustusta lounastajilta:

Pidän erityisesti paikan mukavasta ulkonäöstä ja hyvästä palvelusta. Kiitän myös siitä, että lounas maksaa vain 7,50 e ja sillä saa pizzan/kebabin + salaatin edullisesti. Mukavia työntekijöitä, halpa ja parasta on kotiinkuljetus! 

Kolmisenkymmentä äänestäjää osallistui vapaaehtoiseen ideointiin siitä, mitä Hattulan lounastarjontaan vielä kaivattaisiin. Seuraavassa poimintoja ehdotuksista:

Salaatti- tai muu lounas suoraan työpaikalle toimitettuna. Hesburger, vaikka valintataloon. Lisää saisi olla ravintola/ grilli / hamppari paikkaa että olisi enemmän valinnanvaraa. Kunnon sushia. Kasvisruokaa enemmän. Hotsipulju, hotsit ja makkaraperunat. Grilli. Parolan keskustaan ruokaravintola, jossa olisi myös viinitarjoilua.

Ravintoloilla on kyselyn mukaan vielä paljon potentiaalia Hattulassa myös siinä mielessä, että vastaajista 46,27 prosenttia ilmoitti syövänsä ravintolalounasta vain kerran viikossa tai ei ollenkaan. Keskimäärin kaksi kertaa lounastavia oli 8,96 prosenttia, kolme kertaa 16,42, neljä kertaa 14,93 ja viisi kertaa tai enemmän 13,43 prosenttia.

Vastaajien kesken arvotun ravintolalahjakortin voitti Maria Nikkilä.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.