Keskiviikko 21.11.2018
Nimipäivät: Hilma
Hämeenlinna
Selkeää
-3°C
Tuuli: 1 m/s P
 

Tahto rakentaa terveellisesti tuo asiakkaita Domus Classicalle

Pia Kuurma ja lampaanvillaeristettä. Domus Classican myymälässä Metsänkylällä on tarjolla paljon terveelliseen rakentamiseen soveltuvia materiaaleja.

Kun keskustelu terveellisistä rakennusmateriaaleista lisääntyy, myös valmistajat heräävät ja tarjonta lisääntyy. Tämän on huomannut Pekolasta Metsänkylän Navetalta aloittaneen Domus Classican yrittäjä Pia Kuurma, jonka yritys on erikoistunut myymään erityisesti vanhojen rakennusten kunnostamiseen tarvittavia materiaaleja.

– Ylläpidän itse Pelastakaa vanhat talot -ryhmää, jossa käydään kovasti keskustelua. Aktiiviryhmä pystyy ohjaamaan myös tuotantoa, Kuurma kertoo.

Asiantuntevien keskustelijoiden muodostama yhteisö pystyy myös toimimaan kuten salapoliisiryhmä ja esimerkiksi kyseenalaistamaan valheelliset markkinointiväittämät.

Terveellinen rakentaminen on monille, erityisesti sisäilmaongelmille herkistyneille ihmisille suoranainen elinehto.

– Kun joidenkin ihmisten tarinoita kuuntelee, niin tosi epätoivoista on monilla ollut.

Niin Helsinkiin kuin verkkokaupan kautta Ruotsiinkin levittäytyneellä Domus Classicalla on tällä hetkellä 232 tavarantoimittajaa ja jopa omaa, pienimuotoista alihankintavalmistusta. Käsityöläisten verkoston kokoaminen ei ole käynyt hetkessä.

– Suomesta tulee noin puolet tuotteista, eli kaikki mitä kotimaasta saa mutta esimerkiksi heloja ei kukaan enää täällä tee. Puolet tulee ulkomailta, jossa tuottajat ovat myös todella pieniä yrityksiä. Uusia toimittajia olemme löytäneet muun muassa Saksassa joka toinen vuosi järjestettäviltä restaurointialan messuilta.

Pia Kuurma iloitsee, että asiakkaat ovat vuosien varrella oppineet luottamaan yrityksen laatutietoisuuteen. Terveellisyys ei toki ole ainoa arvo, mutta Kuurman mukaan nykyään lisääntyvästi pinnalla.

Lampaanvillaeristeet ja puhtaat eli kemikaaleista vapaat puukuitueristeet sekä pellavaöljymaalit ovat esimerkkejä tuotteista, joilla asumisviihtyvyyttä voi lisätä.

– Pääasiassa myymme tarvikkeita restauroitaviin kohteisiin, mutta myös uudisrakennuksiin.

Kaksi vuotta sitten Helsinkiin avattu myymälä ja kokemukset verkkokaupasta Ruotsissa osoittavat, että omiin restaurointikokemuksiin pohjautuvalla yritystoiminnalla on sananmukaisesti tervettä pohjaa.

– Ruotsissa on enemmän kollegaliikkeitä kuin Suomessa ja siellä myös on puhuttu kauemmin ja ollaan pidemmällä alan keskustelussa kuin täällä.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.