Torstai 28.03.2024
Nimipäivät: Armas

Tuuli:
 

Yrittäjän vapaus ja aivan parhaimmat asiakkaat saavat hierojan pitämään työstään

Sini Hallenberg sanoo olevansa työssä josta tykkää hirveästi. Hänen aikeissaan on jatkaa hierojana myös sovitun vuoden määräaikaisuuden jälkeen.

Kun Sini Hallenberg aloitti hierojan työt Hyvinvointipiste Charlotassa helmikuun alussa, oli taustalla monta onnellista sattumusta. Koulutetuksi hierojaksi jo vuonna 2013 valmistunut Sini oli valmistumassa HAMKista sosionomiksi ja alkoi etsiä töitä lopputyönsä teon ohessa.

– Näin Miran ilmoituksen, jossa hän haki äitiyslomansa ajaksi sijaista ja soitin, että täytyykö tässä onnitella. Mira sanoi, että sinä tulet tähän sijaiseksi ja vastasin, että en tule! Mietin kuitenkin asiaa vähän aikaa ja ajattelin, että miksei, kertoo Sini.

Charlotan omistaja Mira Nisumäki ja Sini ovat lisäksi sukua.

– Isämme ovat pikkuserkkuja ja sekin helpotti päätöstä.

Nyt, reilun puolen vuoden hierojana työskentelyn jälkeen Sini uskaltaa onnitella itseään hyvästä päätöksestä.

– Olen työssä, josta hirveästi tykkään ja varmasti jatkan hierojana myös Miran äitiyslomalta paluun jälkeen – joko täällä tai muualla. Alussa olin epävarma, riittääkö asiakkaita, mutta heitä on riittänyt heti helmikuusta asti ja koko ajan tulee lisää.

“Aivan parhaimmat asiakkaat” ja yrittäjän vapaus päättää työajoistaan nousevat kärkeen Sinin oman työviihtyvyyden kannalta.

– Saa päättää, tuleeko töihin vai ei. Monesti se tarkoittaa 12 tunnin työpäiviä, mutta mies muistaa huolehtia, että otan sen vapaa-ajankin jostain.

Asiakaspalvelukin Siniltä tulee kuin luonnostaan, kun hänen työhistoriaansa lukeutuu myös kymmenisen vuotta ravintola-alan töitä. Yhden naisen yrityksen pyörittämistä helpottaa myös Sinin elokuussa käyttöön ottama nettiajanvaraus.

Sini Hallenberg on käynyt koulunsa ja lukionsa Parolassa.

– Välillä asuin kahdeksan vuotta Hämeenlinnassa ja nyt olen taas asunut neljä vuotta Hattulassa, vaikka teininä vannoin, etten tule tänne koskaan takaisin.

Muutto Hattulaankin tapahtui sattuman kautta, kun Sinin asunnossa Hämeenlinnassa sattui vesivahinko ja edessä oli evakko Hattulaan sijaisasuntoon. Isoäidin entisestä asunnosta löytyikin niin mieleinen asuinpaikka, että Sini asuu siellä edelleen avomiehensä ja kissan kanssa.

Käsitöitä ja kirjojen lukemista harrastava Sini sanoo jo kutoneensa läheistensä kaapit täyteen sukkia ja on tuonut kutomiaan sukkia myös Charlottaan lahjaksi asiakkaille. Sukkia hänen on tarkoitus tehdä jatkossa myös myyntiin.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.