Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 
Avatar photo

Hattula-blogissa julkaistaan kunnan ja kuntalaisten arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan tarjolla olevia palveluita. Hattula-blogia kirjoittaa Hattulaan.fi -julkaisun toimitus.

Älkää peruko joululounasta

Eilisen valtuuston kokouksen innoittamana Hattulaan-lehden toimitus alkoi pohtia, näkyikö kunnan päätöksenteon puuttuva kontrolli viime vuonna myös esimerkiksi valtuuston joululounaan runsaudessa.

Lounaasta ei ollut mielikuvia, mutta se ei ole ihme, sillä eihän valtuuston joululounasta viime vuonna tarjottu. Ei siis ollut varaa tarjota 40–50 henkilölle muutamaa kinkkusiivua, laatikkoa ja jouluherneitä, vaikka oli varaa tehdä hankintavaltuudet ylittäviä toimeksiantoja esimerkiksi konsulttien palkkaamisessa.

Muun muassa tällä mielikuvasäästämisellä tilinpäätös saatiin jumpattua reilut 200.000 euroa miinukselle. Älkää halveksuko asiantuntemusta, mutta käyttäkää vähemmän konsultteja ja enemmän omaa järkeä, on monen vanhemman yritysjohtajan kuultu sanovan.

Samoin on kuultu, että tiukkoinakaan aikoina henkilöstön joululounasta ei pitäisi perua. Toimitus voi kuvitella, että joululounaattomat päättäjät eivät suhtaudu suopeasti tuoreisiin tietoihin hankintakonsulttien käytöstä.

Jäämme odottamaan jatkokertomusta eiliselle ja sitä, pidetäänkö joululounas tänä vuonna.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.