Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 
Avatar photo

Hattula-blogissa julkaistaan kunnan ja kuntalaisten arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan tarjolla olevia palveluita. Hattula-blogia kirjoittaa Hattulaan.fi -julkaisun toimitus.

Ensihoito herättää polemiikkia

IMG_3683Keskiviikkona julkistettu ensihoitoyksikön yöpäivystyspaikan muutos on heti tuoreeltaan herättänyt keskustelua Hattulaan.fi:n Facebook-sivulla samoin kuin Kuntalaisten kuulumisia -ryhmässäkin. Lähinnä ihmettelyä tuntuu herättävän, että yöpäivystyksen loppuminen Hattulan paloasemalla ei ole tullut esiin aiemmin asiana, johon julkisuudessa tai muuten paikallisesti olisi päästy ottamaan kantaa.

Joissain nettikommenteissa toivotaan, ettei Hattula ikinä lähde kuntaliitokseen. Siihen, että mahdollisuus ohjata sosiaali- ja terveydenhuollon päätöksentekoa paikallisesti vähenee, joudutaan liitoksista huolimatta kenties vähitellen tottumaan.

Jatkossa sote-palvelut irrotetaan kuntapohjasta, sosiaali- ja terveyspalvelut nivotaan tiiviisti yhdeksi kokonaisuudeksi ja tätä kautta rakennetaan toimivia palveluketjuja, kertoi ministeri Juha Rehula puheessaan tänään Lääkäripäivillä Helsingissä.

Ministeri korosti myös muutoksen tarvetta, eli pakkoa kohdistaa vähenevät resurssit uudelleen. Ambulanssin päivystyspaikan muuttaminen poliisiasemallekin on juuri tätä laajemmassa mittakaavassa, mutta paikallismedia joutuu myös nostamaan kissan pöydälle ja kysymään, oliko uudistus todella tehtävä näin, että ainakin valtaosa Hattulan ja Kalvolan asukkaista sai tiedon vasta muutoksen tapahduttua?

Keskustelu toivottavasti jatkuu ja Hattulan vaikuttajat ovat tarkkana, kun ambulanssin sijaintipaikan muutoksen vaikutuksia on noin puolen vuoden kokemusten perusteella määrä tarkastella tilastojen valossa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.