Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 
Avatar photo

Hattula-blogissa julkaistaan kunnan ja kuntalaisten arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan tarjolla olevia palveluita. Hattula-blogia kirjoittaa Hattulaan.fi -julkaisun toimitus.

Hallintosääntö vaikuttaa tulleen ohitetuksi Hattulan katupäällikkörallissa

Hattulaan.fi:n uutinen kunnan katupäällikön viran mahdollisesta täyttämisestä on poikinut vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Asiaa paremmin tuntevat ovat kertoneet, että virka on jo Kuntarekryssä haettavana, vaikka kunnan hallintosäännön mukaan päätös viran julistamisesta hakuun kuuluu tekniselle lautakunnalle joka myös päättää valinnasta.

Ihmeelliseksi asian tekee, että esitys viran laittamisesta hakuun on vasta huomenna kokoontuvan teknisen lautakunnan kokouslistalla. Hakuaika tehtävään päättyy muuten 30.4. eli toivottavasti pöytäkirja ehditään tarkastaa ennen, kuin ”kapineteissa” on jo päätetty, kenellä virka täytetään.

Kun Hattulan Yrittäjät yhdistyksenä ja yksittäiset yrittäjät ovat valittaneet kunnan viranomaisten päätöksenteosta, vastaukseksi on usein tarjottu yhteisten kriteerien ja säännösten noudattamista.

Viranomaisten palkatessa toisiaan pipo ei ilmeisesti olekaan niin kireällä. Tarveharkintaa ja inhimillistä ajattelua voidaan Hattulassa näemmä soveltaa vain silloin, kun kunnalliset päättäjät eivät halua taipua itse hyväksymiinsä normeihin.

6 kommenttia

 1. Jarkko:

  Hei, miksi Hattulaan.fi on muuttunut aika selkeästi kunnan virkamiehiä kovasti kritisoivaksi mediaksi? Johtunee osittain siitä, että toimittaja on kokenut tulleensa loukatuksi virkamiesten kommenteista liittyen yrittäjäjärjestön esille tuomiin ja hattulaan.fi julkaisemiin kunnan organisaatiota ja sen toimintaa mustamaalaaviin juttuihin? Ainakin sellaisen käsityksen aiempian julkaisuja lukemalla sai. Ihan ymmärrettävää inhimillisellä tasolla, mutta media menettää monien silmissä arvostustaan asettumalla selvästi ja jyrkästi jollekin puolelle ja jää helposti monilta jatkossa lukematta, jos tiedossa on, että jutut kirjoitetaan hyvin yksipuoleisesti ja toisia näkökantoja tuomiten ja kritisoiden.

  Eikö tällaisen median olisi syytä koittaa säilyttää aika neutraali ja tiedottava linja ilman puolen valitsemista? Jos se sen pystyy tekemään, niin mielläni jatkan julkaisun lukemista, koska se kertoo paikallisista asioista. Mutta jos tällainen yksipuolinen linja jatkuu vielä pitkään, niin tuskin olen ainoa, jota nämä samat itkut eivät niin paljon kiinnosta, että niitä viitsisi lukea, kun samat itkut voi lukea myös somesta. Hyvää kevään jatkoa ja toivotaan mehukkaita, neutraaleja juttuja jatkossakin!

   
  • Avatar photo
   Juha:

   Analyysiä voi tehdä mielikuviin tai lukuihin perustuen. Verkkolehtemme kymmeneltä viimeisimmältä juttulähtösivulta pääsee yhteensä 60 uutiseen, otanta ulottuu helmikuun puolivälin paikkeille. Näistä jollain tavalla kunnan ja virkamiehistön kannalta kielteisiä uutisia on yksi joka koskee sitä, että kunnanvaltuuston esityslistalla oli virheellinen päätösesitys niinkin tärkeään asiaan kuin kunnanjohtajan valintaan liittyen. Asia korjattiin uutisemme jälkeen.

   Toinen, ehkä selkeämmin kunnan viranhaltijoita arvosteleva artikkeli on eilinen Hattula-blogin kolumni. Se perustuu uutiseemme katupäällikön valinnasta joka oli normaali päätöksentekouutinen, kunnes Hattulassa asuva toisen kunnan johtava viranhaltija ja kuntapäättäjä huomasi, että virka on laitettu hakuun ennen kuin hausta päättävä luottamuselin on tehnyt asiasta päätöstä. Tällaisen nähtävästi virheellisen päätöksentekojärjestyksen nostaminen esiin ei heijasta toimituksen “inhimillisiä taipumuksia tai pettymyksiä” vaan on tiedotusvälineen normaalia työtä.

   Blogit mukaanlukien 62 viimeisimmästä jutustamme noin 9 on selkeästi kunnan positiivisia toimia kuvaavia, kuten lisätuki ja neuvonta koronasta kärsiville yrittäjille ja erilaiset ympäristö- tai liikuntatempaukset. Toivottavasti arvoisa lukija, “Jarkko”, kokee positiiviseksi senkin, että poikkeustilan ajaksi Hattulaan.fi sopi ilman lisäkorvausta julkaisevansa kunnan koronaan liittyviä lehti-ilmoituksia verkkojulkaisussaan ja loi tätä varten oman osaston lehteen.

   Mukana on myös runsaasti neutraaleja uutisia, joiden kuvailemat asiat eivät ole kovasti kallellaan mihinkään suuntaan ja esimerkiksi kunnanjohtajan kolumni.

   Päätöksenteon uutisoinnissa emme jatkossakaan kierrä vaikeita aiheita.

    
 2. Jarkko:

  Kiitos vastauksesta. Pahoittelut, että syntynyt mielikuvani on väärä ja teette erinomaisen puolueetonta ja objektiivista työtä. En tunne tarkemmin näitä asioita enkä henkilöitä, olen vain näiden muutamien tekstien ja somekeskusteluiden varassa ja niiden perusteella luonut virheellisen mielikuvani. Pahoittelut siitä, hyvää kevään jatkoa ja mielenkiintoisia artikkeleita jatkossakin!

   
  • Avatar photo
   Juha:

   Selvä, toivotan Teille jatkossa keskittyneempää elämää ja asialähtöisempää tulevaisuutta.

    
 3. Tupalan Aku:

  Se on oikein, että paikallinen lehdistö kirjoittaa totuudenmukaisesti asiat juuri niin kuin ne on. Miksi pitäisi kirjoittaa kunnallispoliitikkojen, sekä kuntapäättäjien mieliksi ja suojelemiseksi valheita?

  Valheita suoltaa niin sanotut valtamediat jo maanlaajuisesti ja enemmän kuin riittävästi. Hattulaan.fi-lehdelle tulisi jokaisen nostaa hattua, kunhan pysyvät totuudessa myös jatkossa. Juuri tällaista lehdistöä on kaivattu.

   
 4. Jarkko:

  Ei minun tarvitse tavoitella asialähtöisempää tulevaisuutta, voin varmasti kysyä Teiltä oikeat mielipiteet ja mielikuvat jatkossakin, jos epäilystä ilmenee.

   

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.