Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 
Avatar photo

Hattula-blogissa julkaistaan kunnan ja kuntalaisten arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan tarjolla olevia palveluita. Hattula-blogia kirjoittaa Hattulaan.fi -julkaisun toimitus.

Hattulaa uhkaa mainekriisi

Lukiolaisten mielenilmaus, adressi, aloite kunnallisesta kansanäänestyksestä. Kaikkein viimeisimpinä Hattulassa on nähty 20 kunnanvaltuutetun pyyntö valtuuston ylimääräisen kokouksen järjestämiseksi.

Pyyntö on jätetty, jotta Parolan lukion kohtalolle saataisiin varmuus ja allekirjoittajien määrä antaa olettaa, että tällainen äänestys päättyy päätökseen säilyttää lukio.

Hattulaan-lehden toimitus on yrittänyt maltilla seurata tilannetta ja löytää sitä talouden tasapainottamiskomitean viisasta punaista lankaa, minkä vuoksi lukion lakkauttamisen sisältänyt talouden tasapainottamisesitys tuotiin julkisuuteen tiedotteena ja ilman edeltävää kansalaiskeskustelua.

Sitä ei oikein parhaallakaan tahdolla löydy, kun lukiolaisten ja 9.-luokkalaisten kannalta asia on luonut epävarmuutta ja negatiivisuutta ja valtaosa kunnanvaltuutetuista on allekirjoittamalla pyynnön ylimääräisestä kokouksesta käytännössä varmistanut, että lukiota ei lakkauteta.

Hattulan päätöksenteossa kuohuu ja kuntaa uhkaa mainekriisi. “Mainekriisi vie uskottavuutta ja tekee sen kohteeksi joutuneen helposti naurunalaiseksi.” Näin kirjoitetaan joulukuun 14. päivänä 2017 päivätyssä Kuntatyönantajalehden artikkelissa.

Toimituksen subjektiivisen arvion mukaan päätös lykätä säästöpaketin käsittely yli seuraavan alkuperäisen aikataulun mukaisen valtuuston kokouksen vain vahvistaa käsitystä siitä, että tasapainottamiskomitea ei ole ymmärtänyt avoimen valmistelun tärkeyttä eikä sitä kuinka tärkeiden asioiden parissa he askaroivat.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.