Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 
Avatar photo

Hattula-blogissa julkaistaan kunnan ja kuntalaisten arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan tarjolla olevia palveluita. Hattula-blogia kirjoittaa Hattulaan.fi -julkaisun toimitus.

Lähipalvelut kunniaan

Lähellä tuotetut palvelut vai mitkä ovat selitys, mutta Hattulan työttömyyslukujen ja erityisesti nuorten työttömien osuuden tarkastelu osoittaa kunnan olevan maakunnan kärkipäätä nuorisotyöttömyyden hoidossa. Maanantaina kokoontuva kunnanhallitus myös saa eteensä talouslukuja, jotka osoittavat palvelujen syntyvän suunnitelluin tai jopa suunniteltua alemmin kustannuksin.

Alhaisin eli valtaosin nollakustannuksin toteutui myös Hattulassa ja Hämeenlinnassa järjestetty Hämeen Ilves 2015 -harjoitus. Hattulaan.fi:llä oli kunnia tarjota suunnaton viestinnällinen asiantuntemuksensa kurssin haastatteluosion tekoon heti harjoituksen alkutunteina Panssariprikaatissa. Oppitunnit viestinnän ammattilaisten kanssa sujuivat lähinnä keskustelevassa hengessä ja samalla tuli itsekin opittua paljon uutta.

Monien muiden tapaan myös maanpuolustuskoulutuksen aktiivit ovat huolissaan jo nykyisin pienien määrärahojensa leikkausaikeista. Tässä toimiala, josta hallituksen ei ehkä kannattaisi enää juustohöylätä.

Urheilussakin viime viikonvaihde oli vilkas. SM-kultaa Hattulaan tai hattulalaisseuraan tuli ainakin rallissa ja maastoduathlonissa. Parolan Visan jalkapalloilijat päättivät sarjakautensa voittoon ja Pekolan Iskun salibandyilijat aloittivat kautensa tappioilla. Tulevassa viikonvaihteessa Hattulassa voi nähdä suomalaisen pyöräilyn yhden kaikkien kovimman urheilijan Jukka Vastarannan ja hattulalaislähtöisen, myös kansainvälisen tason urheilijan Sonja Kallion.

Kunnanjohtajaa vielä odotellaan, mutta ei siis missään nimessä pysähtyneisyyden tilassa. Kun kunnan johdosta on vaihtumassa avainhenkilöitä ja kehittämispäällikönkin palkkavaraus on toistaiseksi aktivoimatta, tulevaisuudelta on lupa odottaa vielä parempaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.