Tiistai 26.09.2023
Nimipäivät: Kuisma

Tuuli:
 
Avatar photo

Hattula-blogissa julkaistaan kunnan ja kuntalaisten arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan tarjolla olevia palveluita. Hattula-blogia kirjoittaa Hattulaan.fi -julkaisun toimitus.

Lainausvihko ja maalaisjärki käyttöön

Kirjastojen päätehtävä on lainata ihmisille kirjoja. Nyt Hämeenlinnan seudulla enää Hattulan kirjasto sinnittelee auki, koska niin sanottujen Vanamo-kirjastojen tietojärjestelmää vastaan on hyökätty.

Hyökkäys ja sen seuraukset ovat isku uskolle kansansivistystyön järkevyyttä kohtaan. Sivistyksen ei voi katsoa lisääntyneen, jos painotuotteiden lainaamisen seurantaan tarkoitettu järjestelmä estää painotuotteiden lainaamisen kokonaan.

Sokea teknologiausko on päin vastoin johtanut käytännön älyn surkastumiseen. Häntä on jo niin painava, ettei koira jaksa enää edes heilua.

Toimitus rohkaisee Minna Linna-Vuoren sivistysarmeijaa kaivamaan esiin ruutuvihot ja maalaisjärjen ja jatkamaan vastarintaa teknostressaajia kohtaan. Samalla Hattulan on syytä pyrkiä yhä suurempaan tietojärjestelmiensä paikalliseen hallintaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.