Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 
Avatar photo

Hattula-blogissa julkaistaan kunnan ja kuntalaisten arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan tarjolla olevia palveluita. Hattula-blogia kirjoittaa Hattulaan.fi -julkaisun toimitus.

Porinaa Hattulantien ja Parolannummentien risteysjärjestelyistä

Hattulaan-lehden toimitus palasi lyhyeltä, ei-lakisääteiseltä kesälomaltaan kiivaan risteyskeskustelun keskelle. Voihan sitä nimittäin jo lähilehdessä kutsua kiivaaksi, jos saa useamman kommentin tai yhteydenoton samasta aiheesta.

Männistöntien ja Parolannummentien välisen kevyenliikenteen väylän rakennustyöt alkoivat vähän yli vuosi sitten. Valmista ennakoitiin tulevan jo viime vuoden lopulla, aikaisen talven tapauksessa alkuvuonna 2017.

Päällystyskoneet olivat paikalla ainakin vielä perjantaina, eli hieman on projekti näistä arvioista venynyt. Kevytväylä kuitenkin tulee erinomaisen hyvään tarpeeseen niin koulumatkalaisia kuin muitakin fillaristeja ajatellen. Taisipa edellinen, liikunnallinen kunnanjohtajamme visioida väylästä myös hyvänä eri lajien urheilijoiden mäkivetokinkamana.

Nousua tästäkin suunnasta. Kevyenliikenteen väylältä on tienylitykseen melkoinen korkeusero.

Poikkeuksellisen jyrkkä pudotus tai nousu taas on Parolannummentien ylittävälle suojatielle. Tämän ovat jotkut maininneet hankaloittavan talvikunnossapitoa. Ja ne pyöräilijät, jotka eivät ole hioneet taitojaan esimerkiksi läheisellä bmx-radalla, voivat valmistautua ottamaan kulkupelinsä talutukseen ennen tienylitystä.

Toinen “uhkakuva” on nostettu esiin muun muassa Panssariprikaatin raskaan kaluston kuljetusten suhteen. Miten taiteilevat uuden suojatien ja liikenteenjakajan kohdalla vaikkapa lavetilla panssarivaunua kuljettavat teiden ritarit?

Jos risteys herättää kommentoimaan, laita meiliä: toimitus@hattulaan.fi tai kommentoi jutun perään.

Työmaan vastuuhenkilöt ja vastuuhenkilöiden varahenkilöt Uudenmaan Ely-keskuksesta ovat tuoreen tiedon mukana lomalla elokuun alkupuolelle asti, eli sieltä emme saaneet kysymyksiin lisävalaistusta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.