Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Arka se on, joka energiaa säästää

Syyskuussa kokoontuneen Hattulan kunnanvaltuuston ravakimmat puheet kuultiin yllättäen perussuomalaisten tekemän, kuntakeskustan kehittämistä koskeneen valtuustokysymyksen tiimoilta. Kritiikki osin yllätti, onhan Parola Hattulan kokoisen, maa-alaltaan ison ja useisiin kyliin jakautuvan kunnan keskustaajamaksi jo nyt melko elävä.

On kaksi marketia jotka jatkuvasti kaipaavat tuloksetta Alkoa kylkeensä, on ruokaravintoloita ja vielä vanhan ajan palveluyrityksiäkin. Keskeisillä paikoilla sijaitsevat liikuntapaikat kuten Juteinikeskuksen halli ja tekonurmi tuovat liikennettä Hattulantielle. Lajissaan ainutlaatuinen Panssarimuseo vetää kävijöitä myös ympäri vuoden.

Perussuomalaisten Seppo Söderlund painotti erityisesti sitä, että keskustan kehittämisen kokonaisuus ei tunnu olevan kenenkään hallussa. Täysin tämä kritiikki ei kuulijalle auennut, sillä vastauksessa tuotiin esille se, että keskusta elää Hattulassakin muun muassa yritysten päätösten mukana ja esimerkiksi rakentaminen on laissa säädeltyä toimintaa. Valta ja vastuu siis jakaantuvat monille toimijoille, kuten demokratiassa kuuluukin ja vanhan ajan patruunavaltaan ei liene paluuta.

Tekojääradan rakentaminen Hattulaan olisi voinut toisissa oloissa olla realistinen ja osaltaan elinvoimaa lisäävä hanke. Nyt tekojääaloitteen tehnyt Pentti Pietiläkin olisi halunnut vetää aloitteensa takaisin. Mutta kuka tietää, jospa tässäkin kannattaisi uida vastavirtaan ja alkaa rakentaa? Tekojää ja saman tien katettuna, niin Parolaan saadaan kunnon urheilupaikkakeskittymä. Arka se on, joka energiaa säästää.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.