Maanantai 15.04.2024
Nimipäivät: Linda, Tuomi

Tuuli:
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Arvokas taistelu perinteen puolesta

Parolan Panssarimuseon pihamaalla seisoo kokoelma kansallisesti ja kansainvälisesti arvokkaita vanhoja panssarivaunuja. Vaunut ovat jo vuosia odottaneet säällistä suojaa eli katosta. Nyt käynnissä olevan varainkeräyksen vauhdittamiseksi on edessä myös tukikonsertti, joka järjestetään lauantaina kesäkuun 18. päivänä Elenia-Areenalla.

Panssarimuseo kuuluu monen kesämatkaajan ja Parolassa varusmiespalveluksensa suorittaneen ohjelmaan, kun tie tuo Hämeeseen. Keräys katoksen hyväksi ei silti ole onnistunut kokoamaan varoja odotettuun tahtiin.

Kun kuulin tukikonsertista, ensimmäinen reaktio oli oho! Isoin oho, mitä Hattulassa olen kokenut. Joku tulee vapaaehtoisesti tekemään hyvää Hattulassa olevan arvokkaan omaisuuden puolesta. Tällaisia me monesti olemme – pidämme itsestäänselvyytenä, että “joku muu” pitää huolen siitä että meillä riittää nähtävää, emmekä ehkä edes näe sitä kaikkein itsestään selvintä avun tarvetta jalkojemme juuressa.

Nyt voimme joka tapauksessa kaikki osallistua kansallisomaisuutemme varjeluun ja sijoittaa roposemme ostamalla tukikonsertin lipun.

Kesän kynnyksellä Hattula näyttäytyy komeimmillaan. Petäys Resortin, Hattulan kotiseutupuodin ja Hattula Golfin tapaiset helmet ovat valmiina palvelemaan niin paikallisia kuin matkaajiakin.

Kesäkuussa järjestettävät Hattula-päivät ovat kunnan merkkitapahtuma kesälomakuukausina. Mukaan mahtuu niin vanhojen muistelua kuin uusinta uutta, eli nuorten pelitapahtuma. Mierolan ja Sattulan tapahtumat täydentävät ohjelmaa komeasti. Taas tehdään perinnettä.

Keväälläkin on toki jo ehditty paljon. Parolannummella päristeltiin cross countrya kunnioitettavalla osallistujajoukolla ja Tawast Cycling Club keräsi kehuja kolmannen Aulanko MTB:n jäljiltä niin huipuilta kuin harrastajiltakin.

Viikkoa aiemmin polkaistiin kuntokuntalaisen merkeissä ja molemmissa tapahtumissa paikalla olleena voin todeta, ettei kynnys maantieltä maastoon ole niin pelottava kuin voisi luulla. Eri tasoiset tapahtumat tukevat toisiaan lajissa kuin lajissa, kuten vaikka katusähly salibandya.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.