Maanantai 15.04.2024
Nimipäivät: Linda, Tuomi

Tuuli:
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Hyvillä fiiliksillä heinäkuisessa Hattulassa

Heinäkuun alkupuolisko on tarjonnut siedettäviä kelejä joten ei ihme, että Hattulan kesäkohteissa on riittänyt vierailijoita.

Paitsi itse vetonaulat, myös opasteiden, opastuksien ja oheispalveluiden kaltaiset, muualta saapuvalle kävijälle tärkeät puitteet tuntuvat olevan kunnossa.

Siitä kertovat paitsi kesälehden teossa ja omakohtaisella kierroksella kertynyt kokemus, myös keskustelut kävijöiden kanssa.

Pettymys kauempana sijaitsevaan käyntikohteeseen ja havaitut puutteet osataan yleensä tuoda ilmi, mutta ainakin satunnaisesti valittuna keskiviikkona jututtamillani satunnaisilla ihmisillä vallitsi hyvä mieli.

Toivottavasti myös koululaiset ja lukiolaiset osaavat kerätä viimeisten kesälomaviikkojen aikana tarmoa alkavaan opiskeluvuoteen. Kun edellisten kesien kaltaiset hirmuhelteet näyttävät tänä kesänä kiertävän Suomen, voimia aktiivilomailuun luultavasti riittää.

Ei liene sattumaa, että Hattulassakin käyntikohteiden kärjessä säännöllisesti on Pyhän Ristin kirkko. Monet kotimaan kesäkohteita listaavat palvelut kun nostavat kiinnostavimmiksi nähtäviksi muun muassa Suomen vanhoja kaupunkikeskustoja.

Takavuosina olen pyöräilyreissuilla ihaillut muun muassa historiallista Porvoota ja Kokkolan Vanhaakaupunkia sekä työnkin puolesta tietysti paljon Hauhon Wanhaa Raittia.

Tänä kesänä yhdistimme sukulointi- ja kesäjuhlamatkaan tutustumisen Naantalin vanhaan keskustaan ja kokemuksen kruunasi tietysti aamu-uinti meressä.

Vanhojen puurakennusten ystävien kelpaa Hattulassa tutustua esimerkiksi kesälehdessäkin esiteltyyn Inkalan kartanoon. Eikä toki unohdeta, että Pekolassa Metsänkylän Navetalla ja Domus Classicassa on muillekin paikkakunnille levinnyttä osaamista vanhojen rakennusten entisöinnistä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.